Osijek
ZELENI ČETVRTAK U ZNAKU OMILJENOG BOBIČASTOG VOĆA

Borovnice na samom vrhu svakog popisa superhrane
Objavljeno 1. srpnja, 2022.
Zeleni četvrtak na središnjoj gradskoj tržnici ovoga je mjeseca bio u znaku borovnica, a u goste je stigao OPG Boris Klara, ekološki proizvođač tog bobičastog voća. Direktorica Tržnice Ivana Davidović još je jednom naglasila značenje Zelenog četvrtka, kroz koji se ističu domaći proizvođači, pomaže im se u prodaji te promovira ekološka proizvodnja.

Krunoslav Boris, vlasnik OPG-a, objasnio je kako borovnice ne podnose sušu, zbog čega je za uzgoj potrebno navodnjavanje, što znači i veće troškove. Naglašava kako je ekološka proizvodnja zahtjevnija, ali ostavlja prirodu u puno boljem stanju. Kupci su imali priliku degustirati različite proizvode od borovnice. Među njima su bile proteinske kuglice koje su, treba istaknuti, i veganske i bezglutenske. Probali smo i čaj od borovnice, odnosno od lista te biljke, koji je, istaknula je organizatorica Ljiljana Olujić, još jači po antioksidativnom kapacitetu od same borovnice.

U zaključku, podsjećamo kako su borovnice na vrhu svakog popisa superhrane. Stoga dođite i zagrabite šaku ovih ekobobica - a možete i dvije jer zamrzavanjem ne gube svoju nutritivnu vrijednost.

Josipa KIŠ
Možda ste propustili...

SAJAM ANTIKVITETA U KOLOVOZU

Sajam okupio brojne Osječane i goste grada

FOOZOS POKRENUO STUDIJ EDUKACIJSKE REHABILITACIJE

Samo u Slavoniji trenutačno treba oko 700 defektologa

”MAŠTA MOŽE SVAŠTA” I “RAZIGRANE BOJE”

Izložbe u ograncima GISKO-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana