Regija
ODRŽAN MEMORIJAL “DARKO STRUGAČEVAC”

Branitelji su odali počast svom poginulom suborcu
Objavljeno 28. lipnja, 2022.
BOCANJEVCI - U sklopu Dana neovisnosti Republike Hrvatske udruga HVIDR-a Belišće organizirala je Memorijal "Darko Strugačevac" u spomen na Darka Strugačevca, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata, koji je poginuo u VRO-u Akcija Baranja 3. travnja 1992. spašavajući svoja dva teško ranjena suborca.

Nazočne je ispred spomen-biste Darka Strugačevca u Bocanjevcima u ime organizatora Memorijala pozdravio Pavo Milekić, predsjednik HVIDR-e Belišće, koji je upozorio na značenje i doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu i istaknuo kako se ime Darka Strugačevca kao i imena svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja nikada ne smije zaboraviti. Svečanost je u nazočnosti Darkove majke Marije i obitelji Strugačevac nastavljena polaganjem vijenca, paljenjem svijeća te prigodnom molitvom koju je predvodio vlč. Luka Ćosić, župni vikar valpovačke Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije. Uz obitelji i rodbinu, počast Darku Strugačevcu odali su i predstavnici braniteljskih udruga Valpovštine, Miholjštine i Osječko-baranjske županije te predstavnici grada Belišća i mještani Bocanjevaca.

Memorijal se nastavio na odmorištu Drava Bistrinci sportsko-rekreativnim aktivnostima i druženjem sudionika, koje je službeno otvorila sestra poginulog Darka, Pavica Strugačevac. L.A.
Možda ste propustili...

DO 12. KOLOVOZA OTVOREN JAVNI POZIV OPĆINE VRBANJA ZA PREDLAGANJE KANDIDATA

Zaprimaju prijedloge za dodjelu javnih priznanja

15. KUP ZBORA NARODNE GARDE SLATINA

Vuković, Radočaj, Vinković, ekipa HČZ-a najbolja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana