Regija
POTPISAN UGOVOR S IZVOĐAČIMA

Radovi na regulaciji desne
obale Dunava vrijedni 47 mil. kuna
Objavljeno 29. lipnja, 2022.
VUKOVAR - U utorak, 28. lipnja, uoči Međunarodnog dana Dunava, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković u Vukovaru je potpisao Ugovor o izvođenju radova regulacije desne obale rijeke Dunava od ušća rijeke Vuke u dužini od 1333. riječnog kilometra do 1311. riječnog kilometra, vrijednog 47,25 milijuna kuna, obavještavaju iz vukovarske gradske uprave.

Riječ je o projektu za koji su Hrvatske vode kao nositelj investicije i Grad Vukovar kao partner na projektu još 2018. godine izradili projektnu dokumentaciju, a cjelokupan projekt ukupne vrijednosti 297 milijuna kuna podijeljen je u tri faze: dionica A - potez od ušća rijeke Vuke do vodotornja; dionica B – potez od vodotornja do UPOV-a; dionica C – potez uz UPOV. Ugovor koji je potpisan u utorak odnosi se na izvođenje radova na izgradnji lukobrana u sklopu dionice B.

Svečanosti je u ime Grada Vukovara nazočio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac, koji je tom prigodom istaknuo kako će realizacijom ovog projekta centar grada biti veći za novih 10 hektara pogodnih za izgradnju novih sadržaja, a Vukovar kao najveća riječna luka izvući će dodatni potencijal iz rijeke Dunava.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je kako će se ovim projektom Vukovar dodatno usmjeriti prema Dunavu.

- Zaštitit ćemo izgrađeno pristanište, omogućiti ispravak nepovoljne regulacijske linije na ovom području te će sigurnost plovidbe biti podignuta na višu razinu. Daljnjom gradnjom omogućit će se dodatan prostor za privez bijele flote, a lukobran će se s kopnenim dijelom Vukovara povezati novim teritorijem veličine deset hektara, a bit će izgrađena i šetnica s biciklističkom stazom i mjestima za odmor i uživanje Vukovarki i Vukovaraca - pojasnio je Đuroković.

Radovi trebaju započeti nakon 15. kolovoza, a izvodit će ih zajednica izvođača Hidrogradnja Osijek, Osijek Koteks i Sokol d.o.o. iz Vinkovaca.

Također, kako bi sugrađane educirali i podignuli im svijest o potrebi zaštite i očuvanja voda, vukovarskim osnovnim školama uručeno je sedam istraživačko-edukativnih kompleta “Mali čuvari voda”, koji se sastoje od Priručnika o vodi s pokusima za niže i više razrede osnovnih škola i pokretnog laboratorija za ispitivanje vode. D.S.R.
Radovi trebaju početi nakon 15. kolovoza, a izvodit će ih Hidrogradnja, Osijek Koteks i Sokol iz Vinkovaca

Možda ste propustili...

U REKONSTRUKCIJU CESTE U BOCKOVCU ULOŽENO 600.000 KUNA

Cesta spasa za poljoprivrednike

RAZNIM AKTIVNOSTIMA POTIČU KREATIVNOST DJECE

Dvorište ideja i na 57. Jesenima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana