Sport
POTVRĐENO

Damir Eklić trener Osijeka
Objavljeno 27. lipnja, 2022.
Već neko vrijeme spominjalo se to kao najrealnija opcija. Čak i u trenutku kada je čelništvo novog rukometnog premijerligaša otvorilo pregovore s velikim Ivanom Balićem. Na kraju su se odlučili za domaće, ali definitivno provjereno rješenje. Potvrđeno je da će seniorsku momčad RK Osijek u hrvatskoj klupskoj eliti voditi Damir Eklić. Domaći dečko, Osječanin, kompletnu seniorsku rukometnu karijeru proveo je u redovima Osijeka i poslije našičkog NEXE-a, gdje je i započeo trenerski rad, vodeći mlađe uzraste. Neko vrijeme i paralelno dok je još bio aktivan igrač. Ima Eklić i inozemnog iskustva, vodio je žensku kadetsku reprezentaciju Kine, potom juniorsku reprezentaciju Izraela, a trenerski put gradio je i u Norveškoj vodeći Skogn i austrijski Graz. Kratko vrijeme bio je i trener rukometašica Osijeka, a protekle sezone bio je na dispoziciji dojučerašnjem treneru, a danas sportskom direktoru Dagu Kovačeviću. Novi trener, naime, imao je ulogu pomoćnog trenera, pa mu je stoga većina kadra s kojim će krenuti u novu sezonu itekako poznata.

- S jedne strane, ovo je najlakši i najdraži posao: biti trener kluba u kojem sam praktično započeo karijeru (Eklić je prve rukometne korake napravio u Metalcu, koji se poslije fuzionirao s Elektrom u današnji Osijek, nap. a.), gdje poznam i način rada, gdje sam okružen ljudima s kojima sam odrastao, čiji jezik i šale najbolje poznajem. Naravno da će pomoći i činjenica što sam proteklu sezonu proveo uz momčad, pa stoga ni takvih nepoznanica neće biti. S druge strane, to je i velik izazov. Znate dobro kako se kaže: Najteže je biti prorok u vlastitom dvorištu. Najteže je dokazati se kod kuće. Zato mi je ovo prilično izazovno, ali se izazova ne bojim - poručio je Eklić, koji će momčad na pripreme povesti prvoga dana kolovoza.

- Do kraja tjedna trebali bismo imati definiran igrački kadar. Bit će to sigurno mlađa momčad, igramo prvu premijerligašku sezonu, stoga smo već sada dogovorili niz utakmica protiv odličnih momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije. Da igrači već kroz prijateljske utakmice stasavaju i budu spremni za izazov Premijer lige - poručio je novi trener RK Osijek. K.Lacković
Možda ste propustili...

SVJETSKI PRVAK U VERZIJI WBC

Fury ni sam ne zna što bi htio

KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICE OSIJEK POČELI PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Kadar se još slaže, čekaju se centar i bek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ADUTI BIJELO-PLAVIH: INAT I UMOR MODRIH

Osijek je za subotu otpisan, eto razloga da se pokažu zubi

2

DANAS POČINJE PRVENSTVO NOVOFORMIRANE DRUGE NL

Ne može se igrati na Bari, pa Zrinski u nove izazove kreće kraj čepinske Uljare

3

KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK U SVOM ĆE GRADU ODRADITI PRIPREME

Glavni ciljevi "Brokera" su povratak u Premijer ligu i iskorak u ABA 2