Svijet
OPTUŽBE BIVŠE DRŽAVNE TAJNICE

Ministar prisluškivao predsjednika Srbije?
Objavljeno 19. lipnja, 2022.
Aktualni srbijanski ministar obrane i nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, mogao bi se suočiti s neugodnim pitanjima tužiteljstva bude li pravosuđe reagiralo na optužbe nekadašnje državne tajnice u MUP-u Srbije da je izravno umješan u prisluškivanje predsjednika Srbije. Dijana Hrkalović, i sama suočena s optužbama tužiteljstva za organizirani kriminal u dva slučaja trgovine utjecajem, rekla je u intervjuu da je Stefanović u vrijeme dok je bio šef policije "ostvarivao neovlašteni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Aleksandra Vučića i članova njegove obitelji" te da je štitio kriminalni klan Veljka Belivuka, optuženog za niz ubojstava i najtežih kaznenih djela.

Hrkalović je u intervjuu za provladin portal i dnevnik Objektiv Stefanovića optužila da je, uz neovlašteni uvid u sadržaj telefonske komunikacije Vučića i članova njegove obitelji, "čitao transkripte njegovih razgovora, mimo predsjednikova znanja, njemu iza leđa". "Tražio je da mu se dostavljaju ti transkripti. Nije poduzeo protuobavještajnu zaštitu predsjednika, niti je obavijestio BIA-u (sigurnosno-informativnu agenciju), da oni poduzmu mjere", rekla je Hrkalović za portal Objektiv.

Stefanović je mjesecima pod povećalom javnosti nakon optužbi da je njegov otac, koji je u međuvremenu preminuo, sudjelovao u trgovini oružjem. Stefanović je javno doveden i u vezu s komunikacijom putem zaštićene aplikacije SKy s pripadnicima kriminalnih skupina, što on kategorički odbacuje. H
Možda ste propustili...

POSJET TAJVANU KOJI JE UZBURKAO DUHOVE

Pelosi iza sebe ostavila tenzije

MOGUĆE VODITI DIJALOG I POSTIĆI REZULTATE

Papa pozdravio obnovu izvoza ukrajinskog žita kao "znak nade"

VUČIĆ: ALBANCI NEKA SE URAZUME, A SRBE MOLIM DA NE NASJEDAJU

Novi prijepori Beograda i Prištine zbog registarskih oznaka i prelaska granice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UKRAJINA

Istražuju 26.000 ratnih zločina

2

NAJTRAŽENIJA POSTAJA ZA VOZAČE KAMIONA I OBITELJI KOJE PAZE NA BUDŽET

Benzinska postaja u Luksemburgu hit

3

AMERIČKI PREDSJEDNIK

Biden je ljut