Svijet
GUVERNER SERHIJ HAJDAJ

U ukrajinskoj regiji Luhansku je oko 10.000 ruskih vojnika
Objavljeno 28. svibnja, 2022.

KIJEV - Guverner ukrajinske regije Luhanska Serhij Hajdaj rekao je u subotu da se u toj istočnoj regiji koja je gotovo u potpunosti pala pod rusku kontrolu nalazi oko 10.000 ruskih vojnika.

"Te postrojbe trajno su u regiji Luhansku, pokušavaju napadati i napredovati u bilo kojem smjeru", rekao je Hajdaj na ukrajinskoj televiziji.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješće.

Hajdaj je u petak rekao da je moguće da će snage Kijeva biti prisiljene povući se iz posljednjeg džepa otpora kako bi izbjegle zarobljavanje.

Po njegovim riječima, ruske trupe su ušle u Sjeverodonjeck, najveći grad Donbasa koji još uvijek drži Ukrajina.

"Rusi neće moći zauzeti regiju Luhansk u narednim danima kao što su analitičari predviđali", objavio je on na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Imat ćemo dovoljno snage i sredstava za obranu. Međutim, moguće je da ćemo se morati povući kako ne bismo bili okruženi", rekao je.

Više od tri mjeseca nakon početka ruske invazije, veliki grad Sjeverodonjeck jedan je od posljednjih dijelova Luhanska koji je još uvijek pod kontrolom ukrajinske vojske. No, nedaleko od grada već su počele žestoke borbe.

Promatrači se boje da bi ukrajinske snage u Sjeverodonjecku ubrzo mogle biti opkoljene ruskim i proruskim vojnim snagama.

(Hina)

Možda ste propustili...