Novosti
RAVNATELJSTVO CIVILNE ZAŠTITE

Nevrijeme noćas zahvatilo sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku
Objavljeno 28. svibnja, 2022.
U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je oko ponoći sjeverozapadni dio Hrvatske - dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, a puhao je jak vjetar i padala obilna kiša, izvijestilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite.

 Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije. 

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje (na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici. 

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske.

U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica. 

U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina. 

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije. 

 Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, izvijestilo je jutros Ravnateljstvo civilne zaštite.

(Hina) 

Možda ste propustili...

DOKAZ O VAŽNOSTI NAŠEG SIGURNOSNO-OBAVJEŠTAJNOG SUSTAVA

Centar izvrsnosti za analizu podataka

Najčitanije iz rubrike