Osijek
VEČER VINA I UMJETNOSTI

Brojne su goste u Osijek
privukli vino i umjetnost
Objavljeno 27. svibnja, 2022.
Uživali su u Perivoju svi, vrsni proizvođači, enolozi, prezenteri te kušači i vinoljupci

Jedan od najljepših osječkih perivoja, onaj kralja Tomislava, u petak je podno svojih stoljetnih krošnji okupio brojne ljubitelje vina, od vrsnih proizvođača, enologa, prezentera do kušača i vinoljubaca. Iz godine u godinu manifestacija Večer vina i umjetnosti, koju su pokrenuli Osječko-baranjska županija i županijska Turistička zajednica u suradnji s Gradom Osijekom, raste i razvija se u svakom smislu.

Odavno je ona već postala neizostavna lokacija za prezentiranje svega onoga najboljeg što se proizvelo podno slavonsko-baranjskih vinogorja. Umjetnička je fantazija protkana glazbenom izvedbom osječkih The Moreno‘sa i pop-jazzom Munguru benda, predvođenog vokalom Ane Stanković. Tu je i DJ Milly i In Da Sofa, na kojoj je dirigentsku palicu preuzeo DJ Flegma! Udruga ReArt predstavila je djela nastala na umjetničkoj koloniji usred erdutskog vinogorja, a učenici Ugostiteljsko-turističke škole Osijek predstavili su stečene vještine event menadžmenta.- Osječko-baranjska županija nastavlja podupirati kvalitetne projekte koji nama kao turističkoj i vinskog destinaciji daju dodatnu vrijednost i vidljivost - kazao je župan Ivan Anušić, dodavši kako je ova manifestacija nastavak Konferencije o graševini, koju se nastoji brendirati jer za to uistinu ima potencijala. "I konferencije i manifestacije prilika su da predstavimo svoja vina, da upoznamo sudionike i posjetitelje s naša četiri vinogorja i svime što u enosvijetu možemo ponuditi", rekao je Anušić.

- Promoviranjem kulture vina i vinskim manifestacijama obogaćuje se turistička ponuda grada Osijeka. Manifestacija pokazuje također da postoji neraskidiva veza Osijeka, metropole Slavonije i Baranje, s okruženjem u kojemu se nalaze naša najpoznatija vinogorja - poručio je Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika.

Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

SVETKOVINA SV. PETRA I PAVLA, ZAŠTITNIKA GRADA OSIJEKA

Svečanu misu predvodit će novi srijemski biskup koadjutor mons. Svalina

NARODNA TRADICIJA OPSTAJE

17. Dani sela Laslova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GASTRONOMSKI I ENOVIKEND U OPĆINI ERDUT

Aljmaš: Toprek najbolji na fišijadi

2

GODIŠNJICA MATURE

Najljepše uspomene ne blijede

3

AUTOSJEDALICE

Većina ih ne koristi pravilno