Regija
”PEACE FOR UKRAINE”

UHDDR prikuplja pomoć za Ukrajinu
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
SLATINA - Predsjednik Temeljnog ogranka UHDDR-a Bakić Ivica Pavin pokrenuo je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ratom postradalu Ukrajinu pod nazivom Peace for Ukraine. Članovi GO Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina i njezinih temeljnih ogranaka Bakić i Gornji Miholjac posjetili su Ukrajince izbjegle iz svoje ratom zahvaćene zemlje na Pustari Višnjica, gdje su žene i djeca zahvalili hrvatskim braniteljima za pomoć, ali su naglasili da oni u Hrvatskoj imaju sve što im je potrebno i da je prikupljena pomoć potrebnija Ukrajincima koji su ostali u svojoj domovini. Muškarci iz Ukrajine poslali su svojim suprugama popis namirnica koje najviše trebaju, a među njima su brašno, kondenzirano mlijeko, instant-kava, vakuumirane kobasice, mesni narezak u konzervama, riblje konzerve, tjestenina, maslac, mlijeko u tetrapaku, sušeno ili povrće ili voće koje može dulje trajati, zobene pahuljice, riža, tvrdi sir, suncokretovo ulje, čaj i drugo, a naveden je i niz potrebnih lijekova.

Zato su organizatori odlučili prikupljati upravo ono što je najpotrebnije, a donaciju je potrebno najaviti na mobitel Ivice Pavine 099/673 8369. Za prikupljeni novac kupit će potrebne medicinske potrepštine i sve će odvesti i predati izravno krajnjim korisnicima.

Novac za pomoć Ukrajini prikupljat će se na nogometnoj utakmici između predstavnika izdavačke kuće Alfa i Virovitičko-podravske županije 19. svibnja 2022. u 17 sati u dvorani OŠ Mikleuš i bit će uplaćen na račun UHDDR-a grada Slatine. Na taj račun kod Slatinske banke HR3524120091520000935 s naznakom "Pomoć za Ukrajinu Peace for Ukraine" prilog mogu uplatiti svi građani.

Pavin je pozvao sve ljude dobrog srca koji mogu da se uključe u ovu akciju. "Svima nama u Hrvatskoj još uvijek su vrlo živa sjećanja na Domovinski rat i znamo vrlo dobro kako je to kada ginu i stradavaju vojnici, civili i djeca, i sjećamo se kako je u ratu svaka pomoć dobrodošla", podsjetio je Pavin. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVONIJA I BARANJA NA +35 STUPNJEVA

Dunav topliji od mora, suša ugrozila kukuruz

2

U ĐAKOVU PREDSTAVLJANJE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Na Vezovima, na Trgu, Gotovčev Ero s onoga svijeta i vrličko kolo

3

ZAVRŠENA OBNOVA KUĆICA ARHEOLOŠKOG PARKA SOPOT

Posjetitelji će moći vidjeti kako se živjelo u sopotskoj kulturi prije 7 tisuća godina