Regija
UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA PRODUŽENOG BORAVKA U DJEČJEM VRTIĆU

“Poslijepodne iz bajke” do 20.30 sati
Objavljeno 16. svibnja, 2022.
STRIZIVOJNANa uvodnoj konferenciji, održanoj u četvrtak u Hrvatskom domu, predstavljen je projekt “Poslijepodne iz bajke”, čiji je nositelj Općina Strizivojna, a partner je tamošnji Dječji vrtić “Bajka”. Vrijednost mu je, rekao je u uvodu općinski načelnik Josip Jakobović, 2.528.567,87 kuna, a EU ga sufinancira u stopostotnom iznosu iz Europskoga socijalnog fonda. Trajanje mu je 20 mjeseci, do 23. kolovoza 2023.

Njegovom realizacijom u DV-u “Bajka”, u kojem redoviti program za djecu rane i predškolske dobi traje od 5.30 do 15.30, od 1. veljače 2022. provodi se produženi poslijepodnevni odgojno-obrazovni rad - od ponedjeljka do petka od 15.30 do 20.30, a subotom od 9 do 17 sati. Mogućnost boravka djece u vrtiću čak pet sati duže veliko je unaprjeđenje usluge te mlade ustanove, kao i velika stvar za roditelje, a što, naglasila je ravnateljica DV-a “Bajka” i koordiantorica projekta Ivana Šimić, i jest prvi cilj projekta: povećanje uravnoteženosti poslovnog i privatnog života roditelja vrtićke djece produženjem radnog vremena. - Drugi je cilj unaprjeđenje odgojno-obrazovnog programa ranog i predškolskog odgoja. Za djecu su organizirani posebni pedagoški programi - rekla je Šimić. Podrazumijevaju znanstvene radionice za djecu (informatika, biologija, matematika, robotika), radionice stranog jezika, sportske, književne i dramske radionice te izvanučioničke aktivnosti.

- Navedene radionice/igraonice omogućuju djeci razvijanje kognitivnih i društvenih vještina od najranije dobi, čime će se postaviti dobri temelji za njihov budući mentalni i emocionalni razvoj - rekla je Šimić.

Za potrebe produženog rada vrtića zaposleno je pet odgojiteljiica, edukacijski rehabilitator, zdravstveni voditelj, psiholog i tročlano tehničko osoblje. Uslugom se trenutačno koristi oko 40 djece iz Strizivojne i drugih općina. Sa svog aspekta djelovanja govorila je i edukacijska rehabilitatorica Andrijana Jurič, zadužena za provedbu habilitacije i rehabilitacije djece s teškoćama u razvoju.

- Zadovoljstvo je imati i provoditi EU projekte. I ovime dokazujemo da mi to možemo - rekao je Jakobović, navevši i druga ulaganja, povlačenja sredstava za “Bajku” kako bi djeca imala što bolje uvjete u vrtiću, a roditelji preduvjete za ostanak u općini. S. Župan
Možda ste propustili...

TASK FORCE – 30. OBLJETNICA OSNIVANJA

Potomci hrvatskih iseljenika uljepšavaju svoju pradomovinu

MARIN MANDARIĆ, GRADONAČELNIK I PREDSJEDNIK OO 56. ĐAKOVAČKIH VEZOVA

Ponosno je u gradu Vezova živjeti i Đakovčanima se zvati

GRAD U 2022. PREDVIDIO 200.000 KUNA

Za krov bez azbesta 4000, za odvoz do 5000 kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVONIJA I BARANJA NA +35 STUPNJEVA

Dunav topliji od mora, suša ugrozila kukuruz

2

U ĐAKOVU PREDSTAVLJANJE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Na Vezovima, na Trgu, Gotovčev Ero s onoga svijeta i vrličko kolo

3

ZAVRŠENA OBNOVA KUĆICA ARHEOLOŠKOG PARKA SOPOT

Posjetitelji će moći vidjeti kako se živjelo u sopotskoj kulturi prije 7 tisuća godina