Regija
U ORGANIZACIJI GRADA I VINKOVAČKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

Vinkovačka 3. rekreativna
biciklijada Tour Natur
okupila više od 400 sudionika
Objavljeno 14. svibnja, 2022.

VINKOVCI - Više od 400 rekreativaca biciklista sudjelovalo je na 3. Vinkovačkoj rekreativnoj biciklijadi Tour Natur koja se u subotu vozila ulicama toga grada i okolicom, gdje su informirani o povijesti Vinkovaca i gradskim projektima.

Među sudionicima biciklijade, koja se u organizaciji Grada i vinkovačke Turističke zajednice vozila do Šokačkog stana na izletištu Sopot, bio je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

"Ove godine se okupilo najviše sudionika na ovoj našoj biciklijadi u kojoj ćemo se voziti biciklima, ali i učiti o povijesti grada Vinkovaca i projektima koje smo napravili europskim novcima jer je biciklistička ruta osmišljena tako da prolazi upravo tim lokacijama", kazao je Bosančić.

Najavio je skorašnju gradnju gotovo 20 kilometara biciklističkih staza kroz Vinkovce, kojom sugrađane žele potaknuti na vožnju biciklima kao prijevoznim sredstvom.

"Nadam se da će to potaknuti velik broj naših sugrađana na korištenje bicikala kao prijevoznog sredstva, a da smo na dobrom tragu pokazuje i velika korištenost javnih bicikala koji se nalaze na nekoliko lokacija u gradu", rekao je.

Direktorica gradske Agencije za razvoj i investicije - VIA Danijela Slipčević naglasila je kako sudionici biciklijade prolaze poučnim sazama Trbušanci i Sopot, čija je izgradnja financirana sa 1,5 mliijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

"Cilj tih projekata je, osim poticanja turizma, i edukacija naših sugrađana, posebice najmlađih o bioraznolikosti vinkovačke okolice", napomenula je Slipčević.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLAVONIJA I BARANJA NA +35 STUPNJEVA

Dunav topliji od mora, suša ugrozila kukuruz

2

U ĐAKOVU PREDSTAVLJANJE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Na Vezovima, na Trgu, Gotovčev Ero s onoga svijeta i vrličko kolo

3

ZAVRŠENA OBNOVA KUĆICA ARHEOLOŠKOG PARKA SOPOT

Posjetitelji će moći vidjeti kako se živjelo u sopotskoj kulturi prije 7 tisuća godina