TvObzor
UREDNICI NAJAVLJUJU MNOŠTVO NOVITETA

Vatreni i idućih šest godina u prijenosima na Novoj TV i gol.hr-u
Objavljeno 13. svibnja, 2022.

Nova TV postigla je dogovor s UEFA-om te će i sljedećih šest godina prenositi utakmice hrvatske nogometne reprezentacije. Osim na ekranu, ekipa najgledanije televizijske postaje u Hrvatskoj će novosti i zanimljivosti donositi preko društvenih mreža i portala gol.hr koji nudi platformu za inovativno praćenje nogometa.Na Novoj TV ćete i idućih šest godina moći pratiti utakmice kvalifikacija za UEFA EURO 2024., kvalifikacije za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2026., kvalifikacije za UEFA EURO 2028., kao i utakmice UEFA Lige nacija 2022., 2024. i 2026. godine. Uz sve to, ljubitelji nogometa u programu najgledanije televizijske postaje u Lijepoj Našoj moći će pratiti i sve prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije.

- Čast svima, ali u hrvatskom sportu ne postoji ništa veće od nogometne reprezentacije. Ništa ne izaziva toliki interes javnosti i tolike emocije najšireg kruga gledatelja, i jasno je onda da je i u televizijskom poslu raditi nogometnu reprezentaciju apsolutni vrhunac. Još kad je ugovor na šest godina, onda je sreća potpuna. Dugo razdoblje je ispred nas uspješno, ne sumnjam, i za hrvatsku reprezentaciju i za Novu TV, razdoblje u kojem ćemo ponuditi dosta novina i u sadržajnom i u tehničkom smislu, što ovakav projekt definitivno zaslužuje - izjavio je Saša Lugonjić, urednik projekta. Urednica sportske redakcije Nove TV Ana-Marija Vuković posebno je pohvalila svoje suradnike, dodavši kako će u nogometnom studiju i dalje dragi gosti biti stručni sukomentatori Robert Jarni i Aljoša Vojnović.

- Moram pohvaliti svoju redakciju jer mi radimo najgledanije informativne minute u državi, i sve ono što smo godinama radili u Dnevniku, znači reportaže, kreativu, to smo sad prenijeli i u emisije i u praćenje hrvatske nogometne reprezentacije, tako da mislim da se to vidi. Ostaje nam naš dvojac Jarni i Aljoša, koje su ljudi doista jako zavoljeli i mislim da su se oni super snašli. Već su postali i dio redakcije, gledaju s nama utakmice, šalimo se da ćemo uskoro Jarnija ili Alju poslati na teren jer su se već toliko uklopili - rekla je Vuković. Reporteri Nove TV Vlado Boban i Stipe Antonijević i dalje će vas u Eurokutku educirati, ali i zabavljati sjajnim reportažama u kojima se trude i oko najsitnijih detalja.

- Ono što je najspecifičnije je to da neke dresove i rekvizite moramo nabaviti unutar 24 sata. Neki su u BiH, Srbiji, Češkoj, i onda se to šalje noćnim busevima, pa Stipe ide u sedam ujutro na jedan bus, ja u osam na drugi. Nalazimo se na raznim lokacijama i dnevno znamo proći četiri do pet lokacija snimanja koje su i izvan Zagreba. Svatko dogovara jedno, kupi negdje rekvizite i onda to bude show program uglavnom - napominje Vlado Boban.

Dvojcu je vjerojatno najvrjedniji eksponat za snimanje posudio kolekcionar Krešo Barić.

- Zlatna lopta Dražana Jerkovića sa Svjetskog prvenstva u Čileu 1962. i medalja s tog prvenstva, ona je procijenjena na 10 - 12 tisuća eura. Čovjek nam je to dao da snimamo s tim. Tri dana sam je nosio u trapericama i išao spavati u njima da ju ne izgubim jer smo sve ostale rekvizite držali u prtljažniku, ali ovo je bilo ono ne dao Bog... - otkrio je Boban.

Nova TV za svoje gledatelje pomiče granice u prijenosima sportskih sadržaja uz najnovije tehnologije, a osim na TV ekranu, donosit će vam novosti i zanimljivosti i preko digitalnih kanala poput društvenih mreža i gol.hr-a koji nudi platformu za inovativno praćenje najvažnije sporedne stvari na svijetu. D.M.
U nogometnom će studiju i dalje gosti biti dvojac stručnih sukomentatora, Robert Jarni i Aljoša Vojnović

Možda ste propustili...

LEGENDARNI BEND NAJAVIO EKSKLUZIVNA IZDANJA

Pjesma Pink Floyda “Hey Hey Rise Up” na 7-inčnom i CD singlu

DMITRO ČONI OSVOJIO JE TREĆE MJESTO NA UGLEDNOM NATJECANJU

Ukrajinskog pijanista slušali smo u Osijeku

Najčitanije iz rubrike