Sport
IMA LI SKRIVENIH MOTIVA U BJELIČINOJ LJUTNJI I PROZIVANJU

Najlakše je otići, ali pobjednici ne odlaze kada nalete na prvu ozbiljniju prepreku
Objavljeno 10. svibnja, 2022.

Vezani članci

U KLJUČNOM DIJELU SEZONE SVE KRENULO NAOPAKO

Kad su trebali biti frajeri i fajteri, Osječani su se izgubili i nestali

Osijekova borba za naslov prvaka okončana je dva kola prije kraja, a jedino pitanje nakon toga lebdi u zraku jest - što će biti sutra? Jasno, ono je usko povezano s budućnošću trenera Nenada Bjelice. Ne zbog toga što je još jedna sezona završila bez trofeja, nego zbog njegovog izravno emitiranog nezadovoljstva stanjem u klupskoj logistici.Jasno, u toj neizvjesnosti odmah krenu razne priče zašto se Bjelica odlučio na tako oštar javni istup prema klupskim čelnicima u najosjetljivijem dijelu sezone kada je Osijek još itekako bio živ u borbi za titulu. Najblaže rečeno, vrlo čudan i zagonetan Bjeličin potez čije razloge svatko tumači na svoj način. Jedni će reći kako je to učinio ne bi li ishodio raskid ugovora i bogatu otpremninu, drugi jer se umorio od samostalne borbe protiv HNL-ovih vjetrenjača, a treći to jednostavno tumače prokletstvom njegove "druge sezone" u nekom klubu i gubljenja živaca. Možda je imao i neki sasvim svoj razlog koji će možda objasniti nakon završetka prvenstva. Ono što znamo jest kako ima još godinu dana važećeg ugovora s NK Osijek, i da ga klupski vlasnici žele zadržati. Ne zato što im je problem platiti visoku otpremninu u slučaju otkaza, nego zato što su zadovoljni onim što radi s Osijekom. Isto tako i da Nenadu praktično na dnevnoj bazi stižu ponude za promjenu sredine s raznih strana. U igri su Turci, Fenerbahče je navodno najuporniji, spominje se i mađarska reprezentacija, pa uvijek aktualni Bliski istok, ili Kina. No, Bjelica je nedavno nedvosmisleno poručio:

- Ne pregovaram ni s jednim drugim klubom.

Ali sigurno je kako u ovom trenutku važe odluku oko svoje budućnosti. Nama je, pak, uvijek negdje u glavi Bjeličino razmišljanje kako su "dvije sezone u istom klubu sasvim dovoljne te da nakon toga treba mijenjati sredinu". Očito kako "medvjed" u Nenadu još nije umro, i ne da mu mira, jer ti nedostaci u klupskoj logistici predstavljaju određeni problem, ali ne baš toliki da bi trebalo doći do prekida suradnje. Uostalom, sve je to lako rješivo, ako će se smanjiti tenzije. Ako je interes kluba na prvom mjestu, kako se to često spominje, onda u njemu može i mora biti mjesta i za Nenada Bjelicu i za Vladimira Čohara, jer su obojica, svaki u svom području - vrhunski. Ne moraju se voljeti, ali način za suradnju treba postojati - zbog kluba. Koliko je samo primjera bilo u prošlosti da se suradnici nisu baš "mirisali", ali zbog viših su ciljeva surađivali, što je donosilo rezultate.

U ovom trenutku teško je sa sigurnošću reći kakva će biti Bjeličina odluka, ali ako je frajer i fajter kakvim se predstavlja, onda će ostati i završiti započeto u svom rodnom gradu i matičnom klubu. Uvijek je najlakše otići, ali pobjednici to ne rade kada nalete na prvu ozbiljniju prepreku...D.Keler
NIJE BILO KRIZNIH SASTANAKA
Zadnjih dana, dok je situacija u Gradskom vrtu bila napeta zbog trzavica na realciji između klupskog čelništva i trenera Nenada Bjelice, u medijskom eteru pojavljivale su se svakakve dezinformacije vezane uz stanje u NK Osijek. Jedna od njih bila je priča o kriznom sastanku koji su kao sazvali igrači, jer im je kasnila plaća. Istina jest kako je plaća kasnila koji dan, ali igrači su o tome bili informirani te baš nikakvih nemira zbog toga nije bilo. Uzrok kašnjenja bio je praktične prirode. Naime, u isto vrijeme na naplatu je stigla rata (1,25 milijuna eura) iz transfera Ramona Miereza, a trebalo je platiti i Hajduku dogovorenu odštetu za otkup ugovora Darka Nejašmića. I zato je isplata plaća pomaknuta za koji dan kako bi se na klupskom računu našlo dovoljno novca za njezinu isplatu.

Nenad Bjelica

trener NK Osijek

- Svega je i svačega napisano i komentirano oko mog određenog nezadovoljstva stanjem u nekim klupskim segmentima. Velika većina toga su poluistine ili neistine. Jedino što želim je da Osijek bude jak i prepoznatljiv na svim razinama.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike