Regija
SAJAM EU PROJEKATA NA ORIONU U POVODU DANA EUROPSKE UNIJE

U županiju uloženo 3,8 milijardi
Objavljeno 10. svibnja, 2022.
VINKOVCIAgencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA, u suradnji s Gradom Vinkovcima, organizirala je u parku na Trgu bana Šokčevića u povodu Dana Europske unije Sajam EU projekata na Orionu, gdje su predstavljeni EU projekti koje provode Grad Vinkovci i ostale općine i gradovi Vukovarsko-srijemske županije. Tom prigodom, nakon dvije godine stanke zbog pandemije koronavirusa, predstavilo se 20-ak izlagača.

Cilj Sajma je istaknuti važnost EU fondova za razvoj Vinkovaca - najstarijeg grada u Europi te predstaviti najznačajnije EU projekte Grada, agencija, Županije te svih nositelja i partnera u projektima koji djeluju na području grada i županije. Ovakvim oblikom promocije, drže organizatori, javnost dobiva bolji uvid u način na koji projekti mogu djelovati kao pokretači gospodarskog rasta i razvoja u lokalnim zajednicama. Također, sve uključene institucije, ustanove i druge pravne osobe u neposrednoj komunikaciji s građanima imali su jedinstvenu priliku povećati svoju vidljivost u javnosti.

- Danas građani imaju priliku naučiti o EU projektima, na koji način funkcioniraju te kako pridnose gospodarskom rastu i razvoju Vinkovaca i cijele županije. Izlagači imaju prigodu približiti svoje usluge i proizvode nastale zahvaljujući EU projektima. Pronaći potencijalne partnere i njihove ideje pretvoriti u djela, a sve sredstvima iz EU fondova - rekla je Danijela Slipčević, direktorica agencije VIA.

- U našoj Agenciji VIA provedeno je čak 200 projekata ukupne vrijednosti veće od 300 milijuna kuna. Drago mi je i što su naši sugrađani i poduzetnici spoznali važnost i priliku koju im pružaju EU fondovi te su u proteklom razdoblju ugovorili projekte ukupne vrijednosti 1,47 milijardi kuna - rekao je gradonačelnik Bosančić, a župan Damir Dekanić drži kako su nam EU fondovi nužni.

- Ovdje se može vidjeti koji su to projekti, tko ih realizira i upoznati ljude koji na njima rade i koji građanima mogu dati itekako korisne informacije za sve potencijalne planove kako bismo povukli što više novca iz EU fondova - kazao je župan Dekanić.

Ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske Zrinka Čobanković podsjeća kako je prema podacima zaključno s travnjem prošle godine od 2016. kroz EU projekte u najistočnijoj županije uloženo 3,8 milijardi kuna nepovratnih sredstava. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana