Osijek
RAZGOVOR: IVANA MARKOVIĆ, GLAVNA DIREKTORICA ZA PRIVATNE KORISNIKE A1 HRVATSKA

Otvaranjem 70 novih radnih mjesta u Osijeku jačamo poziciju na istoku Hrvatske
Objavljeno 2. svibnja, 2022.
U Osijeku se već dugo ne osjećamo kao gosti, već kao kod kuće, jer poslodavac smo više od 160 zaposlenika u regionalnom uredu, pozivnom centru i dva shopa

Ivana Marković, glavna direktorica za privatne korisnike i prokuristica A1 Hrvatske, pridružila se A1 timu 2014. godine kao direktorica prodaje privatnim korisnicima, a nakon odličnih rezultata u svim segmentima prodaje, 2016. postaje glavna direktorica za segment privatnih korisnika. S njom smo razgovarali o nedavnom otvaranju 70 novih radnih mjesta u osječkome pozivnom centru koji se nalazi u Eurodomu. Ovim je potezom Osijek s novim zapošljavanjima postao drugo najveće A1 poslovno središte nakon Zagreba.Nedavno ste u Osijeku otvorili nove poslovne prostore u Eurodomu te zaposlili 70 novih zaposlenika u pozivnom centru. Zbog čega je Slavonija izabrana za proširenje poslovanja A1?

- Osijek je grad koji nudi perspektivu jer je na vrijeme prepoznao prednosti digitalne transformacije i povezanih biznisa. Potvrđuju to jaka start-up scena i Osijek Software City, a i činjenica da je Osijek proglašen prvim hrvatskim 5G gradom. Stoga ne čudi širenje našeg poslovanja u Slavoniji. Zapošljavanjem 70 novih kolega i proširenjem radnih prostora za 600 moderno i funkcionalno uređenih četvornih metara pokazujemo mladima da postoje kompanije u kojima se mogu razvijati u Hrvatskoj i jačamo vlastitu poziciju na istoku zemlje. Na taj način dajemo i svoj doprinos zapošljavanju i zadržavanju, prije svega, mladih u Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku.Pozivni centar nije jedino što vas veže uz Osijek, A1 je ovdje rado viđen gost.

- U Osijeku se već dugo ne osjećamo kao gosti, već kao kod kuće. Poslodavac smo više od 160 zaposlenika u regionalnom uredu, pozivnom centru i dva shopa. Osijek je praktički drugo poslovno središte A1. Jedna od prvih demonstracija 5G mobitela bila je upravo u srcu Osijeka, na Trgu Ante Starčevića i na tada testnoj A1 5G mreži. U zajednici smo prisutni više od 10 godina kroz partnerstva s Centrom za sigurniji internet i Panonnian Challengeom.Nedavno je najavljeno ovogodišnje izdanje Panonnian Challangea, ostajete i dalje partner?

- Naravno, veže nas već 11 godina partnerstva koje je preraslo u prijateljstvo. Vjerujem da ćemo ove godine napokon uživati u Pannonianu, punom ekstremnog sporta, glazbe i zabave, na kakav smo naviknuli prije pandemije koronavirusa. Istovremeno s Pannonianom, iz Osijeka će se streamati još jedno izdanje Reboot Online Games Week powered by A1, kao i finala A1 Adria League. Vjerujem da će nam se influenceri, gejmeri i mnogi drugi koji će proći kroz studije Reboot Onlinea pridružiti i na tribinama Pannonian Challengea. Ne sumnjam da će tih dana Osijek ponovno postati središte hrvatske javnosti, a s televizijskim prijenosom i streamingom puno više.Osim s 5G mrežom, koja je bila dostupna prvo Osječanima, u gradu na Dravi imate i fiksnu mrežu s titulom najbrže u Hrvatskoj.

- Prema mjerenjima korisnika na platformi Speedtest® kompanije Ookla®, A1 fiksna daleko je najbrža u Hrvatskoj. Dobra vijest je i da većina osječkih kućanstava ima dostupan A1 optički priključak, a tamo gdje još nismo dostupni radimo na izgradnji mreže. Imamo 600 tisuća kućanstava na najmodernijoj fiksnoj mreži, što je najveća optička mreža u Hrvatskoj. Ambicija nam je u iduće dvije godine ubrzanom izgradnjom premašiti ih 800 tisuća i doći u čak 60 posto hrvatskih kućanstava. To je naš obol digitalizaciji društva i jednakim prilikama za rad, edukaciju i zabavu u svim krajevima Hrvatske.Konvergentna MOZAIK ponuda koju ste predstavili prije dvije godine povezuje usluge i obitelji i pri tome svaki član ostvaruje popust?

- Korisnici su prepoznali prednosti MOZAIK ponude, pa i to da se radi o cjenovno najboljoj na tržištu koja je ujedno fleksibilna i bez ugovorne obveze. Osim s pouzdanom i sigurnom optičkom mrežom, na korisničke potrebe i zahtjeve odgovorili smo najboljom ponudom TV paketa za cijelu obitelj. Prije svega, pojednostavili smo ponudu u tri osnovna TV paketa: Filmski, Obiteljski i Sportski, koje korisnik sam može mijenjati svakog mjeseca preko Moj A1 aplikacije. U njima su sadržani svi tematski kanali. Na primjer, u Osnovnom sportskom paketu su baš svi Arena Sport kanali, u Filmskom svi HBO kanali te HBO Max aplikacija bez dodatne naknade. Također, povezivanjem usluga u MOZAIK popusta korisnici istovremeno štede do 30 kuna po svakoj od njih. Dakle, povezivanjem četiri usluge na dvije adrese ostvaruju ukupnu uštedu od 120 kuna.Što ste još pripremili za korisnike?

- U svim A1 mobilnim tarifama na pretplatu već je dostupna 5G mreža, a ponuda na bonove među najkonkurentnijima je na tržištu. Najbolje korisničko iskustvo podržavamo atraktivnim streaming servisima. Čitav svijet glazbe dostupan je korisnicima kroz A1 Xplore Music by Deezer. Dostupan im je i čitav svijet serija, filmova, dokumentaraca na našoj videostreaming usluzi XploreTV:GO. Sve je to posloženo u tri paketa. LIVE TV s više od 55 linearnih kanala uključujući nacionalne kanale, Arena Sport 1 i 3 kanale te vrhunske filmske, dječje i dokumentarne kanale. BINGE TV paket s najboljim videosadržajem na zahtjev poput HBO-a i PICKBOX-a. Kombinaciju jednog i drugog donosi POWER TV paket. Ljubitelji sporta mogu aktivirati dodatni Sportski paket s uključenim svim Arena Sport kanalima. Brinemo se i prilagođavamo potrebama i navikama korisnika kako bismo ostali prvi izbor telekom i digitalnih usluga za njihovo povezivanje, edukaciju, poslovanje i zabavu.

Nikola Kučar

LJUDI OGLEDALO KOMPANIJE
 
Kolegice i kolege koji rade u Službi za korisnike ogledalo su kompanije. Zato kontinuirano ulažemo u njihovu edukaciju i digitalne alate kako bi brže i bolje obavili posao na zadovoljstvo korisnika kojima su na raspolaganju 24 sata dnevno. Posebno bih istaknula važnost pozitivnoga radnog ozračja jer se od agenata očekuje da znaju i mogu sve, što uopće nije jednostavno. Svi novi zaposlenici u Osijeku dobivaju mnogobrojne pogodnosti, između ostaloga imaju priliku dobiti bonus za dobre rezultate, moći će raditi od kuće i usavršavati se edukacijama za vještine budućnosti.

Zapošljavanjem 70 novih kolega pokazujemo mladima da postoje kompanije u kojima se mogu razvijati

Korisnici su prepoznali prednosti MOZAIK ponude, koja je ujedno fleksibilna i bez ugovorne obveze.

Imamo 600 tisuća kućanstava na najmodernijoj fiksnoj mreži, što je najveća optička mreža u Hrvatskoj.

Ambicija nam je u iduće dvije godine ubrzanom izgradnjom premašiti 800 tisuća i doći u čak 60% hrvatskih kućanstava.

Možda ste propustili...

GD CRVENOG KRIŽA

Darujte krv

ZAVRŠENO UREĐENJE GROBLJA U LASLOVU

Rampa protiv kamiona čuva groblje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GODIŠNJICA MATURE

Najljepše uspomene ne blijede

2

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU

Svečano promovirani
prvostupnici i magistri

3

OSJEČKI LJETNI KAMP ZA ŠKOLARCE

Zašto moramo kući, ajmo igrati bar još pet minuta...