Mozaik
"BIRAJTE, ILI JOE ROGAN ILI JA"

Neil Young želi uklanjanje svoje glazbe sa Spotifyja
Objavljeno 28. siječnja, 2022.
Neil Young zatražio je da se njegova glazba "smjesta" ukloni sa Spotifyja, jer smatra da ovaj švedski streaming div širi lažne informacije o cjepivu protiv koronavirusa, referirajući se na iznimno utjecajnog podcastera Joea Rogana, kojeg su znanstvenici i medicinski stručnjaci kritizirali zbog sadržaja njegova podcasta u kojem je kritizirao cjepivo, prenosi magazin NME.

Magazin Rolling Stone piše kako je legendarni kanadsko-američki glazbenik u ponedjeljak, 24. siječnja, javno podijelio otvoreno pismo svom timu, u kojem službeno traži da oni, kao njegovi agenti u Lookout Managementu i korporativno vodstvo u Warner Brosu, odmah reagiraju te da ga obavijeste o vremenskom roku u kojem će njegova glazba biti uklonjena sa Spotifyja. Posebno je pritom ciljao na superpopularnog i kontroverznog podcastera Joea Rogana, istaknutog skeptika cjepiva protiv koronavirusa koji ima ekskluzivni ugovor sa Spotifyjem vrijedan 100 milijuna dolara, za svoj podcast "The Joe Rogan Experience", iako putem njega "širi niz neprovjerenih i lažnih informacija".

- Smjesta obavijestite Spotify da otkazujem dostupnost sve moje glazbe na Spotifyju što je prije moguće. To radim jer Spotify širi lažne informacije o cjepivima, potencijalno izazivajući smrt onima koji vjeruju u dezinformacije koje oni šire. Mogu imati ili Joea Rogana ili Neila Younga. Nikako obojicu! - napisao je 76-godišnji folk-rock-kantautor u svom pismu.

Spotify je u srijedu potvrdio da će ukloniti diskografiju Neila Younga sa svoje platforme, a pismo je povučeno s Youngove službene internetske stranice, gdje je prvotno objavljeno. Inače, pismo legendarnog glazbenika, koji je krajem prošle godine ustvrdio da se neće vratiti nastupima uživo dok traje pandemija, stiglo je samo nekoliko tjedana nakon što su stotine znanstvenika i medicinskih stručnjaka pozvale Spotify da se pozabavi neistinama izrečenim u podcastu "The Joe Rogan Experience". Otvoreno pismo potpisalo je 270 članova znanstvene i medicinske zajednice, opisavši u njemu Roganove postupke kao "ne samo nepoželjne i uvredljive, nego i medicinski i kulturno opasne".

- Dopuštajući propagiranje lažnih i društveno štetnih tvrdnji, Spotify omogućuje medijima na svojoj platformi da naruše povjerenje javnosti u znanstvena istraživanja i posiju sumnju u vjerodostojnost uputa temeljenih na podacima koje nude medicinski stručnjaci - stoji u pismu. D. Miklić
Možda ste propustili...

ENGLUND JE GOST NA GROSSMAN FANTASTIC FILM AND WINEU

Freddy Krueger dolazi na festival u naše susjedstvo

PORTO MORTO IZDALI SINGL I SPOT “SUPER LJEPILO”

Slojevita i nadrealna avantura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN IVEZIĆ: TIHI OBRT – RETROSPEKTIVA GRAFIČKIH RADOVA 1967. - 1997.

Izložba najproduktivnijeg domaćeg dizajnera omotnica vinilnih ploča

2

FATMA KILANI - GABES CINEMA FEN FESTIVAL U TUNISU

Za civilizacijski su napredak
važne - kultura i umjetnost

3

“BACI OKO NA MENE”

Tonči Huljić objavio pjesmu posvećenu unuci, koja stiže na ljeto