Mozaik
NAKON ŠOKA USLIJEDIO SMIJEH

Novootkriveni crv dobio ime po glumcu Danielsu
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Ako mislite da znate tko je Jeff Daniels, razmislite ponovno. Sigurno ste prvo pomislili na poznatoga holivudskog glumca, no odnedavno pod vrlo sličnim, latinskim nazivom postoji crv koji ubija tarantule - Tarantobelus jeffdanielsi. Ovu su vrstu crva otkrili znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta Riverside (UCR). Jedna je od više od 25.000 vrsta oblića, ali tek druga za koju je utvrđeno da može zaraziti tarantule i tako ih uništiti. Taranarantobelus jeffdanielsi novootkriveni je parazit koji inficira ovu vrstu pauka. Odlučili su ga nazvati po Danielsu u znak priznanja za njegovu ulogu dr. Rossa Jenningsa u filmu “Arahnofobija” iz 1990. godine, u kojemu upravo njegov lik spašava kalifornijski grad od najezde pauka, pojasnio je parazitolog sa sveučilišta UC Riverside, Adler Dillman i glavni istraživač.

- Kada sam prvi put čuo da je nova vrsta oblića nazvana po meni, pomislio sam: ‘Zašto? Postoji li sličnost’? - rekao je Daniels. “Iskreno, isprva sam bio pomalo zabrinut, no onda sam shvatio da sam zahvalan na iskazanoj mi časti. Izmamila mi je osmijeh na lice. I naravno, u Hollywoodu definitivno niste uspjeli sve dok vas ne prepoznaju oni iz područja parazitologije”, kazao je u šali glumac. Dillman je rekao da je “još davno prije znao kako novootkrivenog oblića želi nazvati po Jeffu ​​Danielsu, zbog očigledne povezanosti”.

- Ja sam dijete 80-ih, odrastao sam gledajući Arahnofobiju i jako cijenim Jeffa Danielsa i njegov rad - kazao je Dillman. H
1990.

godine Jeff Daniels je glumio “uništavača pauka” u filmu Arahnofobija

Možda ste propustili...

ANTIKVARIJAT EZOP: PREMIJERA FILMA U KINU URANIJA

Priča o Knjigoljubu i Copyrku

PRODUCENT FILMOVA JERRY BRUCKHEIMER

Neće Deppa u “Piratima 6”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN IVEZIĆ: TIHI OBRT – RETROSPEKTIVA GRAFIČKIH RADOVA 1967. - 1997.

Izložba najproduktivnijeg domaćeg dizajnera omotnica vinilnih ploča

2

FATMA KILANI - GABES CINEMA FEN FESTIVAL U TUNISU

Za civilizacijski su napredak
važne - kultura i umjetnost

3

“BACI OKO NA MENE”

Tonči Huljić objavio pjesmu posvećenu unuci, koja stiže na ljeto