Regija
NOVA RAVNATELJICA RAZVOJNE AGENCIJE VSŽ-A ZRINKA ČOBANKOVIĆ

Najvažniji cilj završiti proces donošenja strateškog Plana razvoja županije do 2027.
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
VINKOVCI



Od sredine siječnja na mjestu ravnateljice Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije je Zrinka Čobanković, donedavna županijska pročelnica za gospodarstvo i regionalni razvoj. Stručnoj javnosti nije nepoznata jer je obavljala visoke dužnosti u županijskim službama i odjelima. Od 2009. radila je u Vukovarsko-srijemskoj županiji na poslovima vezanim uz provedbu politike regionalnog razvoja i strateškog planiranja te sudjelovala u pripremi i provedbi raznih projekata apliciranih za nepovratna EU sredstva, ali i nacionalnim i drugim izvorima financiranja. S obzirom na dosadašnje iskustvo vjeruje kako će brzo "pohvatati" sve aktivnosti i poslove Agencije, a misli kako će se lako uklopiti jer je s nekolicinom kolega koji ovdje rade imala dobru dugogodišnju suradnju i komunikaciju.



- Glavni nam je cilj što prije završiti sve korake u procesu donošenja Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021. do 2027. kako bi ga mogla usvojiti Županijska skupština. Bit će usklađen s Nacionalnom razvojnom strategijom za razdoblje do 2030. godine i temeljni je strateški dokument s definiranim ciljevima u kojem smjeru želimo razvijati županiju. Plan je temeljni dokument za realizaciju projekata, programa i aktivnosti u okviru pet strateških sektora: poljoprivreda i prehrambeno-prerađivačka industrija, šumarstvo i drvnoprerađivačka industrija, obnovljivi izvori energije, kontinentalni turizam te informacijsko-komunikacijske tehnologije - pojašnjava Zrinka Čobanković.

- Neki od njih su Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Autoparka Lipovac, Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije, Centra za preradu GMO free soje, Izgradnju regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom u Otoku, Obrazovno-razvojni centar Vinkovci, projekt Suvremenog energetsko učinkovitog toplinskog sustava grijanja u Gradu Vinkovcima, projekt Dvorac Khuen-Bellassy u Nuštru i drugi. Budući da će nam u novoj financijskoj perspektivi biti na raspolaganju velika financijska sredstva, moramo imati spremne projekte kako bismo mogli povući što više nepovratnih sredstva za velike infrastrukturne projekte - kaže Zrinka Čobanković i ističe među najvažnijima projekt ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije ll, težak više od 26 milijuna kuna, a uključuje uravnoteženi razvoj i suradnju s lokalnim agencijama i javno-pravnim tijelima. Trenutačno su u provedbi i projekti razvoja strukovnog obrazovanja. Miroslav Flego
Razvojna agencija trenutačno sudjeluje u provedbi 20 projekata procijenjene vrijednosti 240 milijuna kuna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN OPĆINE JAGODNJAK

Cigan-pečenje na bolmanskom jezeru

2

FLORA ULAŽE 449.000 KUNA

Stigao novi aparat za povratnu ambalažu

3

KOMPLETIRANA OBNOVA SPLAVI NA BOSUTU

Porinuta je lađa za
osobe s invaliditetom