Regija
HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO „SOKOLOVAC“ NA JUBILARNOM POHODU

Planinari zaplesali na Kapavcu
Objavljeno 17. siječnja, 2022.

POŽEGA - Slavonsko kolo „Kukunješće“ na najvišem vrhu Požeške gore Kapavcu, na nadmorskoj visini od 618 metara, odigralo je stotinjak planinara. Tako je na nesvakidašnji način obilježen jubilarni 10. Pohod na Kapavac koji uspješno organizira Hrvatsko planinarsko društvo“ Sokolovac „iz Požege, odnosno njihova sekcija“ Kapavac“ iz Zakorenja.

Bogati program pohoda počeo je otvorenjem nove turističke table Požeške gore kod planinarske kuće „Bajin kijer“ iznad naselja Zakorenja. To su simboličnim presijecanjem vrpce učinili u ime pokrovitelja manifestacije Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac i Kristina Rupert iz Turističke zajednice „Zlatni Papuk“. Nakon toga blizu dvije stotine planinara iz cijele Slavonije i bjelovarske županije je krenulo na pohod usponom oko šest kilometara strmom stazom do Kapavca. Planinare su na Kapvcu uz vatru i pečenu slaninu i kobasice dočekali agilni Slavko Lončarević i njegovi sumještani. Pripremljen je prigodan program nastupom članova kulturno umjetničkih društava “Drežnik” iz Drežnika, Općina Rešetari i “Berda” iz Brestovca.


Nakon povratka druženje planinara je nastavljeno ispred Doma DVD Zakorenje uz prasetinu i janjetinu sa ražnja. Za zabavni dio su se pobrinuli članovi „Dva plus dva benda“ iz Nove Gradiške. Bilo je pjesme i plesa. Nesvakidašnji pohod po lijepom i ugodnom vremenu za pješačenje održan je uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera i obavezne Covid potvrde i ograničenje sudionika na dvije stotine. Na uspješnoj organizaciji svakako treba zahvaliti mještanima i vatrogascima Zakorenja te članovima HGSS-a Stanice Požega.

(B.S.T.)

Možda ste propustili...

TRIDESET GODINA BEZ MIRE, VLADE, JOSE, ZDRAVKA I KARLA

Prisjetili se ubijenih u Modriči

AUTOKLUB “PANONIJA” NAŠICE USPJEŠAN NA NATJECANJU ZA PRVENSTVO HRVATSKE

Odlični u prvoj vožnji spretnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KADA SE GLUMCI OPUSTE U SLAVONIJI

Radoš kolegama glumcima nije dao ni sekundu odmora

2

ZA RASELJENE OSOBE IZ UKRAJINE ORGANIZIRAN PRIJAM I DRUŽENJE

Vezena košulja višivanka, uz ukrajinski jezik, utkana je u genetski kod nacije

3

135 GODINA SSŠ ANTUNA HORVATA U ĐAKOVU

Od 1887. i šegrtske do suvremene škole koja ima imanje i vinograd