Regija
POMOĆ IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Prehrana osnovcima, a prijevoz srednjoškolcima
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
SLATINA - Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić donio je dvije odluke koje će do kraja ove školske godine bitno utjecati na kućne proračune roditelja slatinskih učenika osnovnih i srednjih škola.

Odlukom o financiranju školske prehrane učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području grada Slatine propisan je postupak za ostvarivanje prava na financiranje troškova prehrane učenika slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca u školskim kuhinjama iz sredstava gradskog proračuna za 2022. godinu. To pravo nemaju učenici kojima se troškovi prehrane u cjelini financiraju iz drugih izvora. Roditelji koji su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Slatina za svoju djecu koja su polaznici navedenih škola ne moraju podnositi poseban zahtjev Gradu Slatini. Troškove prehrane Grad će financirati od 10. siječnja do kraja školske godine 2021./2022.

Prema Odluci gradonačelnika o sufinanciranju troškova prijevoza učenika srednjih škola s područja grada Slatine, pravo na sufinanciranje imaju učenici slatinskih srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada, a koriste uslugu javnog prijevoza autobusom ako udaljenost od adrese u mjestu prebivališta učenika do adrese u mjestu škole iznosi više od pet kilometara. Pravo na sufinanciranje nemaju učenici koji pohađaju srednju školu izvan grada Slatine te učenici kojima se troškovi prijevoza u cjelini financiraju iz drugih izvora.

Vlada RH donijela je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. pa će Grad Slatina učenicima koji ispunjavaju uvjete sufinancirati razliku od utvrđenog iznosa sufinanciranja do punog iznosa cijene komercijalne mjesečne karte (s popustom) prijevoznika s kojim Grad Slatina ima zaključen ugovor o sufinanciranju.

Sredstva za sufinanciranje troškova prijevoza od 10. siječnja do kraja školske godine također su osigurana u gradskom proračunu za 2022. godinu. P.Ž.
Možda ste propustili...

TRAJAT ĆE OD 18. DO 21. KOLOVOZA

Prijavite se za “Ljetni oratorij”

”ZA USPRAVAN HOD KROZ ZLATNU DOB”

Život umirovljenih žele učiniti što sadržajnijim

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEKRETNINE BEZ NASLJEDNIKA

Grad prodaje stan i tri kuće
- pripali mu kao ošasna imovina

2

DODATNI MEHANIZMI KONTROLE U ŠENGENSKOM PROSTORU VEĆ BRINE BIH

Ulazak u Slavonski Brod sedam eura?

3

NAŠIČANIN VJEŠTIH RUKU ANTUN MENDROŠ

Izrađuje unikatne daske za rezanje i za posluživanje