Regija
DOM ZDRAVLJA VALPOVO

U mirovinu otišlo čak troje
liječnika i medicinska sestra
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
Svi su ostavili trag u sredini u kojoj su radili. U ordinacijama su već novi, mladi specijalisti
VALPOVOOva je godina u Domu zdravlja Valpovo počela bez čak četvero dugogodišnjih zaposlenika koji su krajem 2021. godine otišli u mirovinu: dr. Mirka Pavoševića, dr. Blaženke Gregorić, dr. Palme Vojnović i medicinske sestre Vlaste Varga. Svi su oni u valpovačkom Domu zdravlja proveli gotovo cijeli svoj radni vijek i ostavili dubok trag među svojim pacijentima i u sredini gdje su djelovali.Pedijatar dr. Mirko Pavošević i medicinska sestra Vlasta Varga bili su dio pedijatrijskog tima koji je zajednički skrbio o zdravlju mališana Valpovštine od 2007. godine, a dr. Pavošević, iz ambulante Belišće, u Dom zdravlja Valpovo prešao je još 1994. godine. Iza njega je punih 27 godina staža u toj zdravstvenoj ustanovi, tijekom kojih je zadobio neograničeno povjerenje roditelja iz Valpovštine, ali i drugih mjesta. Osim toga, kao jedini pedijatar na području Valpova, i svoje je slobodno vrijeme posvetio djeci, njihovom pravilnom rastu i razvoju: održao je niz predavanja, radionica i aktivnosti u valpovačkom Dječjem vrtiću Maza, ali i u vrtićima susjednih gradova i općina. Bio je predavač i u Crvenom križu Valpovo, a i višegodišnji je sudac na natjecanjima iz prve pomoći. Svojim radom pomogao je i da Valpovo postane Grad prijatelj djece, a Grad mu je nedavno zahvalio za angažman i sve što je utkao u zdravstvo ovog područja, dodijelivši mu javno priznanje u povodu Dana Valpova.

Još jedna cijenjena i omiljena valpovačka liječnica, dr. Palma Vojnović, također je zasluženo dobila javno priznanje Grada nakon 41 godine radnog staža u ordinaciji obiteljske medicine. I ona je, poput dr. Blaženke Gregorić, tijekom dugog radnog vijeka pomogla nizu pacijenata, a čak i tijekom pandemije radila je punim kapacitetom. Paralelno s brigom o zdravlju Valpovčana održala je niz predavanja o zaštiti zdravlja i prevenciji, bila je članicom i predsjednicom mnogih povjerenstva u sklopu Doma zdravlja Valpovo i u velikoj je mjeri pridonijela unaprjeđenju kvalitete zdravstvene zaštite na području Valpovštine.

Za sve što su učinili tijekom svog radnog vijeka zahvalili su im kolege i djelatnici Doma zdravlja na prigodnoj oproštajnoj svečanosti, a u njihovim ordinacijama već su rad počeli novi, mladi liječnici specijalisti, potvrdili su iz valpovačkog Doma zdravlja.Lidija Aničić
prepoznati
LIJEČNICI SU DOBITNICI JAVNIH PRIZNANJA GRADA

I u slobodno vrijeme posvećeni pacijentima
Javno priznanje Grada Valpova za životno djelo još je ranije, 2019. godine, dobila i liječnica obiteljske medicine i terapeutkinja Udruge liječenih alkoholičara Valpovštine, dr. Blaženka Gregorić, koja već više od 35 godina svoje slobodno vrijeme posvećuje osobama koje se bore s ovisnostima. Jednostavna i srdačna, ova omiljena valpovačka liječnica s osječkom adresom - po kojoj je, zajedno s njezinim sada već umirovljenim kolegama, Dom zdravlja Valpovo bio prepoznatljiv - uz rad u Udruzi istovremeno je u sklopu ordinacije vodila i savjetovalište o alkoholizmu i program obiteljske psihoterapije kojima je spasila i podignula na noge mnoge ranjene i traumatizirane obitelji te niz ovisnika vratila na pravi put.

Možda ste propustili...

ZA NABAVU STROJA FOND JE GRADU ŽUPANJI ODOBRIO NEPOVRATNIH 1,9 MILIJUNA KUNA

Stigao kompaktor vrijedan 3,2 milijuna kuna

KADETI ŠAHOVSKOG KLUBA DONJI MIHOLJAC

Mladi šahisti na osmom mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSVJEŽENJE I ZABAVA ZA GOSTE, POSAO ZA SEZONCE

Oba će baranjska bazena do
sredine lipnja biti otvorena

2

NEDOSTAJE 170 LITARA KIŠE PO KVADRATU

Sada je u svibnju čak 31
stupanj, u svibnju 1978
u Đakovu padao snijeg

3

ODALI SU POČAST HEROJIMA

Obilježen je Dan branitelja Belišća