Tehno
INGEMARK

Moderna VIDI X učionica
Objavljeno 24. prosinca, 2021.
ZRS je neprofitna udruga usmjerena okupljanju djece i mladeži sa svrhom poticanja darovitosti i popularizacije informatike, a ovom donacijom Ingemarka pridružili su se Hrvatskom robotičkom savezu, koji je baš kao i 18 škola sada opremljen ovom vrijednom tehnologijom, koja je dostupna za čak 9000 učenika diljem Hrvatske. Čak 200 djece svake godine prođe kroz radionice Zagrebačkog računalnog saveza, a najvećim dijelom kasnije pohađaju najbolje zagrebačke gimnazije i tehničke škole gdje predvode uspješne timove na međunarodnim natjecanjima. Zdravko Škokić, tajnik ZRS-a, uveo je odmah VIDI X kao novu platformu za učenje programiranja jer se na njemu mogu raditi zanimljivi razvojni projekti koristeći C++, Python i druge programske jezike kojima ZRS uspješno podučava generacije budućih inženjera i tehnoloških poduzetnika.

VIDI X je prvo hrvatsko razvojno mikroračunalo, osmišljeno od tvrtke VIDI u suradnji s inženjerima naših vrhunskih tehnoloških tvrtki, kako bi nastavnicima i edukatorima olakšali rad u STEM području. Interes za ovo mikroračunalo je velik, što potvrđuje i podatak kako je 66 škola izrazilo želju imati VIDI X u svojim učionicama. Zato je i osmišljena inicijativa "Sanjaj i Ostvari" u koju su uključene brojne hrvatske tvrtke dobrog srca koje po jednoj školi ili ustanovi doniraju VIDI X učionicu.

Magdalena Matić, članica uprave Ingemarka, prilikom donacije istaknula je kako je kontinuirano i kvalitetno obrazovanje ključ uspjeha u modernom svijetu. Danas je velika većina poslova koje obavljamo gotovo nezamisliva bez suvremene informatičke opreme i pripadajućeg znanja, čemu i Ingemark svjedoči u svom svakodnevnom poslovanju. Područje u kojem mi djelujemo izuzetno se brzo razvija. M.R.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAKO SE NAJBOLJE ZAŠTITITI OD NEŽELJENIH HAKERSKIH NAPADA?

Kibernetički kriminalci sve su kreativniji, a štete sve veće

2

AGON BY AOC PREDSTAVLJA AGON PRO AG274QZM

Superbrzi gaming monitor s QHD rezolucijom i MiniLED IPS panelom koji oduzima dah

3

IMA VIŠE OD 730 MILIJUNA MJESEČNO AKTIVNIH KORISNIKA

Riješite se stresa i opustite se uz najatraktivnije igre s AppGalleryja