Regija
SAGRAĐENA PRILAZNA CESTA PREMA INDUSTRIJSKOJ ZONI NAŠICE

Za prodaju investitorima još 18 dobro opremljenih parcela
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
NAŠICEZavršena je gradnja prilazne ceste od Industrijske zone do izlaza na državnu cestu D53 u Ulici Vatroslava Lisinskog.Uz tu je cestu provedena i infrastruktura potrebna za daljnji razvoj Industrijske zone. Time su stvorene pretpostavke za dolazak novih investitora i daljnja ulaganja u zonu. Nova prilazna cesta dio je projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna.

- Projekt je najvećim dijelom (65 posto), sufinanciran sredstvima EU-a, a ostatak novca povučen je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ovom investicijom dobivamo novih 18 parcela za prodaju. Inače, u Industrijskoj zoni imamo petnaestak privrednih subjekata koji rade - rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba, koji je u pratnji suradnika obišao prilaznu cestu.

U sklopu projekta, osim ove ceste u dužini od 217 metara, koja omogućava i prilaz reciklažnom dvorištu, već prije je sagrađena prilazna cesta u dužini od 1100 metara. Voditelj investicija i urbanizma u Upravnom odjelu za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Božo Papac pojasnio je kako je najnovija prilazna cesta u potpunosti opremljena pješačkom stazom, odvodnjom i javnom rasvjetom.

Prilazne ceste omogućile su stavljanje na tržište novih parcela u našičkoj Industrijskoj zoni, pa je njihova gradnja od iznimne važnosti.

- Poduzetnici su s nestrpljenjem dočekali objavljivanje natječaja za prodaju parcela. Natječaj obuhvaća devet parcela i već smo na prvom povjerenstvu imali tri zainteresirana poduzetnika. Osim pogodnosti u obliku komunalne naknade te komunalnih doprinosa, investitori dobivaju kompletno opremljena građevinska zemljišta s fizičkom infrastrukturom i dobrim pristupom samim parcelama. Uz to, poduzetnicima se nude i povoljni uvjeti financiranja prema kojima, ako dobiju uporabnu dozvolu u zadanom roku određenom natječajem, plaćaju samo 25 posto pune cijene nekretnine - istaknula je Magdalena Vidaković Gelenčir, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica.

Dodala je kako u Gradu svakako očekuju razvoj gospodarstva i poduzetništva.

- Očekujemo priljev novih poduzetnika, a s obzirom na upite, vjerujemo da će ove nove parcele postati nedovoljne i da ćemo ići u daljnje širenje zone - rekla je pročelnica.

Snježana Fridl
Krešimir Kašuba

gradonačelnik

Poduzetnici su s nestrpljenjem dočekali objavljivanje natječaja za prodaju parcela. Natječaj obuhvaća devet parcela, i već smo na prvom povjerenstvu imali tri zainteresirana poduzetnika

Možda ste propustili...

DOSADAŠNJE VODSTVO DOBILO JE POTPORU I ZA SLJEDEĆI MANDAT

KUD Dika mogao bi dobiti Vatrogasni dom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana