Mozaik
SLAVNI KARDIOKIRURG I VODITELJ TV SHOWA

Dr. Oz ulazi u političku
utrku za američki Senat
Objavljeno 1. prosinca, 2021.
Slavni kardiokirurg dr. Mehmet Oz u utorak je objavio da će se kandidirati za republikanskog zastupnika Pennsylvanije u američkom Senatu, u utrci koja bi mogla postati jednom od najkonkurentnijih na izborima za Kongres sljedeće godine. Slava Oza, voditelja televizijskog programa "The Dr. Oz Show", usmjerit će pozornost na te izbore 8. studenoga 2022., koji bi mogli odrediti kontrolu nad Senatom i sudbinu političkih planova demokratskog predsjednika Joea Bidena.

Biden je tijesno pobijedio u Pennsylvaniji na izborima 2020., ali republikanci su ostvarili dobitke u državnom zakonodavnom tijelu. Mnogi promatrači očekuju da će utrka iduće godine biti neizvjesna nakon umirovljenja republikanskog senatora Pata Toomeya. Toomey je bio jedan od sedam republikanskih senatora koji su glasovali za osudu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u siječnju, nakon pokretanja postupka Trumpova opoziva.

Oz je postao slavan šokirajući publiku prikazom raspadanja pluća i trule jetre, govoreći gledateljima da se trebaju brinuti o sebi. Njegov je imidž u javnosti nastradao 2014., kada je zastupnicima, koji su ispitivali reklame za lažne dijetetske proizvode, rekao da neki proizvodi koji se promoviraju u njegovoj emisiji nemaju "znanstvenu potvrdu". Senatori su se na saslušanju usredotočili na ekstrakt zelene kave u zrnu, dodatak prehrani koji je Oz 2012. reklamirao kao "čudo". U priopćenju u utorak Oz je napisao da se kandidirao kao "konzervativni republikanac" i da je vrhunski kirurg i zagovornik zdravstvene skrbi.

U utrku ulazi nekoliko dana nakon što je drugi republikanski kandidat, vojni veteran Sean Parnell, koji je dobio Trumpovu potporu, odustao od kampanje. Parnell je odustao nakon presude koja je iznijela na svjetlo dana optužbe za obiteljsko zlostavljanje nad njegovom bivšom suprugom, što je Parnell negirao. Demokrati imaju neznatnu većinu u američkom Kongresu uoči parlamentarnih izbora u studenome iduće godine. Senat je podijeljen 50/50 između demokrata i republikanaca, a Bidenova potpredsjednica Kamala Harris daje presudni glas. Demokrati tek trebaju odabrati kandidata za utrku za zastupnika Pennsylvanije u Senatu. H
Možda ste propustili...

U POVODU 40 GODINA KARIJERE GORANA BARETA & MAJKI

18 hitova rock-velikana od sada i na dvostrukom vinilu

SUDNJI DAN JE PRIVREMENO ZAUSTAVLJEN

Kazaljka sata ostaje na 100 sekundi do ponoći

PROMOCIJA NOVOG ALBUMA 12. OŽUJKA

Porto Morto u Tvornici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MEĐUNARODNI FESTIVAL "SVJETSKI TROFEJ HARMONIKE"

Harmonikaški orkestar "Bela
pl. Panthy" iz Slavonskog
Broda dobio zlatno odličje

2

MLADA PJEVAČICA MARIJA JELOVEČKI IZDALA NOVI SINGL

Nova pjesma "Sanjam još brod" govori o posebnoj vrsti ljubavi

3

ODRŽAN ŽDRIJEB OVOGODIŠNJIH POLUFINALNIH VEČERI EUROSONGA U TORINU

Hrvatska će nastupiti 10. svibnja