Mozaik
53. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA U POŽEGI

11 igranih i sedam dokumentarnih filmova
Objavljeno 27. studenog, 2021.
Hrvatski filmski savez i GFR Film video udruga Požega organiziraju 53. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva u Požegi od 26. do 28. ovog mjeseca. Otvaranje je održano u dvorani požeškog gradskog kazališta, a cijeli program se može pratiti i online na poveznici https://revija.hfs.hr/. Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 157 filmova, a u program je uvršteno 11 igranih filmova i 7 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirana su i 3 eksperimentalna i 7 animiranih filmova. Filmovi su svima dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje za najbolje. Popis selektiranih filmova dostupan je na poveznici: https://revija.hfs.hr/natjecateljski-program-2021/

Selekcijsku komisiju ove godine činili su filmski montažer i kritičar Slaven Zečević, animator i redatelj Simon Bogojević Narath, redateljica i producentica Sanja Šamanović, snimatelj i redatelj Boris Poljak te redatelj i montažer Damir Čučić. Žiriranje na Reviji je javno, a odvija se prema pravilima međunarodne filmske organizacije UNICA-e. Održat će se 28. studenoga u Požegi, a moći će se pratiti i online.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova težnja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu. Ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske. Revija je nacionalnog karaktera. Na Reviji sudjeluju filmski klubovi, skupine autora, studenti i pojedinci. T.K.
Filmovi su svima dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje za najbolje

Možda ste propustili...

POPULARNA ANIMIRANA HUMORISTIČNA SERIJA

Novi "South Park" od 2. veljače

TALENTIRANA MLADA PJEVAČICA NAJAVILA ALBUM PRVIJENAC

Đakovčanka Iva Ćurić ima novu pjesmu "Drago mi je"

BELIŠĆANKA MERI ANDRAKOVIĆ

Nova dance poslastica "Do zadnjeg udaha"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MULTIINSTRUMENTALISTICA OBJAVILA NOVI SINGL "GOST"

Lana S.: Na prepreke volim gledati kao na pouke, a ne greške

2

U SURADNJI S PLATFORMOM TIKTOK

BRIT Awards na TikToku
pokrenuo javno glasanje za
4 nove žanrovske kategorije

3

GRUPA THE FRAJLE IZDALA "POZDRAV IZ NOVOG SADA"

Novi album uoči osječkog koncerta