Regija
RJEŠAVANJE PROBLEMA NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

Gradsko vijeće odlučit će o skloništu za pse: kupnja ili gradnja novoga
Objavljeno 26. studenog, 2021.
VINKOVCI - O ponudi za kupnju privatnog skloništa za pse u Vinkovcima koju je Gradu dala privatna veterinarska ambulanta Tip - Tip Gradsko vijeće Vinkovaca raspravljalo je prije nešto manje od godinu dana, ali tada nije donesen nikakav zaključak kojim bi se napokon riješio problem zbrinjavanja napuštenih pasa i drugih kućnih ljubimaca. Naime, već godinama, pa i desetljećima, udruge za zaštitu životinja traže da Grad napokon riješi pitanje azila za životinje, pa je ponuda ambulante Tip - Tip, u sklopu koje je i sklonište za pse, bila prihvatljiva više kao rješenje problema azila na neko vrijeme, ali ne i financijski.

Od te sjednice Gradskog vijeća nije se, bar javnost tako doživljava, ništa radilo, ali vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić najavljuje da bi se u dogledno vrijeme nešto moglo riješiti.

- U vezi s tim nastojimo pronaći adekvatno rješenje jer svjesni smo problema napuštenih pasa u našem gradu. O skloništu za napuštene pse raspravljat ćemo na jednoj od sjednica Gradskog vijeća i pokušati pronaći najbolje rješenje, bilo da se radi o kupnji postojećeg skloništa, bilo o gradnji novoga – kaže gradonačelnik Bosančić.

U udruzi Rocco - čiji volonteri zbrinjavaju napuštene životinje u svojim dvorištima i kućama, pa se neke volonterke u svom domu skrbe i o 40 životinja dok ih ne uspiju udomiti, a to može potrajati i mjesecima - drže kako je stanje alarmantno i da hitno valja pronaći mjesto za smještaj napuštenih životinja. Njima sve više, osim prostora, nedostaje i novca za hranidbu životinja, ali i za veterinarske intervencije jer se na njihov Facebook javlja sve više građana koji pronalaze životinje ozlijeđene u prometu ili oboljele. Veterinarska pomoć za njih stoji tisuću ili dvije tisuće kuna. Srećom, ima dobrih ljudi koji novčanim prilozima pomažu u podmirenju troškova liječenja, ali i u kupnji hrane i opreme za napuštene životinje.


Miroslav Flego
Stević: Nitko ne reagira na ponudu
Specijalizirana veterinarska ambulanta i veterinarsko-higijenski servis Tip - Tip u Vinkovcima djeluje od 1995. i, uz pružanje veterinarskih usluga i zbinjavanje napuštenih životinja, ima koncesiju za prikupljanje uginulih životinja na prometnicama. Zbog odlaska u mirovinu vlasnik Ilija Stević namjeravao je Gradu prodati sklonište. “Sve ostaje kako je i bilo do sada, našao sam nasljednika/nasljednicu. Grad me u posljednjih godinu dana nije uopće kontaktirao. Na ponudu koju sam dostavio Gradu i Županiji nitko ništa nije odgovorio”, kaže Ilija Stević.

Možda ste propustili...

PROMJENE NA ČELU RAZVOJNE AGENCIJE NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Umjesto Cote Zrinka Čobanković, novac za rad osiguran je do 2024.

DOGOVORENO I SKLAPANJE NOVOG KOLEKTIVNOG

Povećanje osnovice za djelatnike vrtića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODVELA IH U DEMOGRAFSKI PAD

Najduža ulica u RH od 2011.
izgubila je petinu stanovnika

2

PRED OPĆINAMA OPSEŽAN I SLOŽEN POSAO

Velik je interes za zakup poljoprivrednog zemljišta

3

ZA LJEPŠE I UREDNIJE VALPOVO I U 2022.

Za komunalno održavanje
osigurao 5,6 milijuna kuna