Regija
SJEĆANJE NA BRANITELJE

Za poginule trčali od Osijeka do Laslova
Objavljeno 25. studenog, 2021.
OSIJEK/LASLOVO - Obilježavajući 30. obljetnicu privremene okupacije Laslova, UDVDR klub Laslovo organizirao je 3. memorijalnu utrku Osijek - Laslovo.

U znak sjećanja na nemile događaje 1991. godine, na 18 kilometara dugu utrku ispred umjetničke instalacije Crveni fićo krenuli su Osječani Robert Kasumović, Elvir Rakipović, Danijel Srb, Josip Čes i Iva Smoljan te Siniša Kanis iz Našica i Darko Dolovski iz Slatine, uz logističku podršku Slatinčanina Pave Tutenova, predsjednika udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine.

Na putu do Laslova sudionici utrke zastali su u Ernestinovu kako bi kod spomen-obilježja simboličnim paljenjem lampiona odali počast svim poginulim braniteljima Ernestinova. Isto su učinili na ciljnom odredištu, kod spomen-obilježja u laslovačkom Parku hrvatskih branitelja za poginule u obrani toga mjesta, koje su složno branili Hrvati, Mađari i pripadnici Međunarodnog voda iz nekoliko zemalja.

Nakon istrčane memorijalne utrke, sudionici su se priključili tradicionalnoj koloni sjećanja koja se kretala ulicama Laslova. P.Ž.
Možda ste propustili...

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

SAGRAĐENA PRILAZNA CESTA PREMA INDUSTRIJSKOJ ZONI NAŠICE

Za prodaju investitorima još 18 dobro opremljenih parcela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KLJUČEVI GRABOVAČKE MRTVAČNICE NEDOSTUPNI

Pokojnika su iz Grabovca morali voziti u Beli Manastir

2

STIŽE POMOĆ ZA OCA I DVA SINA

Priča o siromašnoj obitelji Horvat dirnula je ljude dobrog srca

3

NEPOPRAVLJIVO OŠTEĆEN U NEVREMENU

Ruši se stadion, gradit će se novi