Regija
BARANJSKE ŠKOLE NASTAVLJAJU SUDJELOVATI U PROJEKTU ERASMUS+

Popovčani upoznali rad portugalskih škola
Objavljeno 25. studenog, 2021.
POPOVACBaranjske škole i nadalje sudjeluju u EU projektu Erasmus+, o kojem je bilo riječi i prilikom nedavnog studijskog putovanja hrvatskih novinara u Bruxelles, u Europsku komisiju.

U sklopu mobilnosti spomenutog projekta djelatnice OŠ Popovac uputile su se u Portugal, u mjesto Pedome. Tamo su, zajedno s gostima iz Italije, Litve i Turske, posjetile školu domaćina. Upoznale su se s načinom rada tamošnjih osam područnih škola, uz naglasak na očuvanju okoliša. Nije izostao ni posjet Gradskom vijeću grada Familicaa, kao ni obilazak njegovih znamenitosti.

- Parque da Davesa, urbana zelena površina u blizini središta grada, Casa do Território, kulturni objekt i međuopćinska služba za gospodarenje otpadom, samo su neke od destinacija koje smo posjetili - pričaju sudionice projekta, naglašavajući kako je posebna priča posjet Portu čije su znamenitosti, među kojima i podrume u kojima se od 18. stoljeća čuvaju vina Porto, obišli turističkim vlakom. Nezaboravan je bio i posjet Guimarãesu. Domaćinima i gostima Popovčani su predstavili hrvatski obrazovni sustav te načine očuvanja okoliša i raspolaganja otpadom kao temu koju obrađuju kroz kurikulum svoje škole, zajedno s ekoradionicama provedenim u prvoj godini projekta. I. Getto
Možda ste propustili...

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU

Spomen-obilježje "Minsko polje"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KLJUČEVI GRABOVAČKE MRTVAČNICE NEDOSTUPNI

Pokojnika su iz Grabovca morali voziti u Beli Manastir

2

STIŽE POMOĆ ZA OCA I DVA SINA

Priča o siromašnoj obitelji Horvat dirnula je ljude dobrog srca

3

NEPOPRAVLJIVO OŠTEĆEN U NEVREMENU

Ruši se stadion, gradit će se novi