Regija
OBUKA GRADSKIH VIJEĆNIKA

Slatinski vijećnici učili o gradu i svojoj funkciji
Objavljeno 23. studenog, 2021.
U izradi je aplikacija za materijale i komunikaciju gradskih vijećnika

SLATINA - U prostorijama EPIcentra Sequoia Slatina održana je dvodnevna obuka vijećnika Gradskog vijeća, zaposlenika gradske uprave i predstavnika udruga, ravnatelja gradskih institucija te predstavnika mjesne uprave, koju je organizirao Grad Slatina u suradnji s Udrugom gradova u Republici Hrvatskoj.


Direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj i informatičar SIC-a Zvonko Štimac uvodno su predstavili sudionicima obuke novu aplikaciju koja će gradskim vijećnicima olakšati međusobnu, ali i komunikaciju s nadležnim tijelima gradske uprave, a osim toga, na jednom mjestu bit će im dostupne sve informacije i materijali potrebni za rad Vijeća. Budući da je aplikacija još uvijek u izradi, sami vijećnici mogu dati svoje prijedloge vezane za njezin konačan izgled.


Edukaciju gradskih vijećnika i ostalih obavili su predstavnici Udruge gradova RH, predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Hrvoje Kovač i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu Novske Sonja Marohnić Horvat. Oni su polaznicima edukacije približili rad jedinica lokalne samouprave te kroz niz različitih tema pokušali približiti probleme s kojima se jedinice lokalne samouprave suočavaju u redovnom radu. Pojasnili su zakonske i normativne okvire sustava lokalne samouprave, poslovnik gradskog vijeća, rad gradskog vijeća te funkciju i poslove gradonačelnika, prava i dužnosti vijećnika, kao i ostale teme vezane za rad i sustav jedinica lokalne samouprave.


Posebno je obrađeno financiranje lokalne samouprave, a u skladu s tim predavači su pojasnili lokalni, ekonomski i održivi razvoj, fondove Europske unije, te proračun i imovinu grada.
Sve izrečeno potkrijepljeno je primjerima iz prakse, iz iskustava stečenih dugogodišnjim radom u jedinicama lokalne samouprave, a kroz konzultativno-instruktivno predavanje polaznici su sudjelovali u raznim kvizovima i različitim dinamičnim vježbama. 


Mođu polaznicima bili su predsjednik Gradskog vijeća Slatine Damir Jakšić i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, a moderatorica je bila viša stručna suradnica pri Upravnom odjelu za razvoj grada Slatine Marija Fumić.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

OD 21. DO 23. SIJEČNJA

Poziv na "Suživot sa sestrama"

ZAKUP POSLOVNIH PROSTORIJA

Telefonske centrale u mjesnim domovima

OPĆINA ANDRIJAŠEVCI

Pripremaju monografiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRŽNI DAN U NOVOME RUHU ŽUPANJSKE TRŽNICE

Baka Kaja (68) na tržnicu još dolazi biciklom iz BiH

2

ILOČKI POLJOPRIVREDNICI

Žive od zemlje, a do nje ne mogu jer idu novi natječaji

3

NAJVEĆI GRADSKI PROJEKT RAZVIJA SE PREMA ZACRTANOM PLANU

Radovi na Jezeru u punom su jeku