Regija
OŠ BARTOLA KAŠIĆA ERASMUS+ ODVEO U POLJSKU

Vinkovčani vidjeli i naopaku kuću, najdulju dasku, Baltik...
Objavljeno 23. studenog, 2021.
VINKOVCI - Učenici osmoga razreda OŠ Bartola Kašića Vinkovci sudjelovali su u prvoj mobilnoj aktivnosti u Poljskoj, u gradu Wejherowu, u pratnji profesorica engleskog jezika Gordane Maršić, likovne kulture Ene Janković Vidmar i hrvatskoga jezika Ivane Pervan.

Sudjelovali su u brojnim projektnim aktivnostima škole domaćina i interaktivnim radionicama za učitelje i učenike, zajedno s partnerskim školama zemalja sudionica projekta: Bugarske, Italije, Španjolske, Turske i Poljske.

U sklopu projektnih aktivnosti obišli su znamenitosti Wejherowa, gdje su bili i smješteni, od 15. do 19. studenoga, upoznali se s kulturom, jezikom, tradicijom i običajima njihove nacionalne manjine Kašuba, razgledali znamenitosti muzeja, jezgru grada te posjetili škole u Szemudu i sportsko-rekreacijski centar za učenike. Bili su na izletu u Gdansku, važnom kulturnom, gospodarskom, komunikacijskom i turističkom centru na ušću rijeke Visle, poznatom po nakitu od jantara i jednoj od najvažnijih luka Poljske. Posjetili su i staru jezgru grada, Europski centar solidarnosti, i divili se arhitekturi i uređenju grada na obali Baltika. Posljednjeg da obišli su selo Szymbark, muzej na otvorenom s drvenim kašupskim tradicionalnim kućama, atraktivnom naopakom kućom i najduljom daskom na svijetu te se vozili kolima koja su vukli konji na vidikovac. M.K.
Možda ste propustili...

OPĆINA ANDRIJAŠEVCI

Pripremaju monografiju

NAJVEĆI GRADSKI PROJEKT RAZVIJA SE PREMA ZACRTANOM PLANU

Radovi na Jezeru u punom su jeku

2021. GODINA USPJEŠNA ZA VIDRA-U

Provodili 47 projekata, a prijavili su i 40 novih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODVELA IH U DEMOGRAFSKI PAD

Najduža ulica u RH od 2011.
izgubila je petinu stanovnika

2

PRED OPĆINAMA OPSEŽAN I SLOŽEN POSAO

Velik je interes za zakup poljoprivrednog zemljišta

3

ZA LJEPŠE I UREDNIJE VALPOVO I U 2022.

Za komunalno održavanje
osigurao 5,6 milijuna kuna