Ekonomija
IZMJENE I DOPUNE

HTZ smanjio rashode 17 posto
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Na online sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ), uz predsjedanje ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac te uz nazočnost direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića, usvojene su izmjene i dopune Godišnjeg programa rada HTZ-a za 2021. godinu i novi Poslovnik o radu Turističkog vijeća kojim se uređuje način rada vijeća.
"Hrvatski turistički sektor, uz potporu Vlade Republike Hrvatske, reagirao je pravovremeno te se kvalitetno prilagodio promjenama na tržištu nastalim zbog pandemije. Rezultat toga bila je uspješna ljetna sezona, ali i izvrsni rezultati posezone, kojima smo u određenim segmentima nadmašili i brojke iz 2019. godine. Na sjednici Turističkog vijeća usvojili smo izmjene i dopune Godišnjeg programa rada HTZ-a za 2021. godinu, kao i novi Poslovnik o radu Turističkog vijeća kojim se uređuje način rada Vijeća u skladu s novim Zakonom i Statutom. Iako je i u ovoj pandemijskoj godini bilo izazovno planirati, Ministarstvo turizma i sporta je poduzelo niz aktivnosti za pomoć turističkom sektoru te smo izmjenom tri pravilnika rasteretili turistički sustav za više od 118 milijuna kuna, a projektom Safe stay in Croatia, Hrvatsku pozicionirali kao sigurnu i odgovornu turističku destinaciju, što su prepoznali i turisti, posebice s naših najvažnijih emitivnih tržišta", istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Zbog pojave globalne pandemije bolesti COVID-19, Hrvatska turistička zajednica u prvoj je polovini godine adekvatno i brzo reagirala prilagodivši dinamiku i provedbu promotivnih aktivnosti na emitivnim tržištima. "Kako bi unatoč svim novonastalim i izazovnim okolnostima nastavili ispunjavati zakonsku zadaću Hrvatske turističke zajednice, morali smo prilagoditi svoje poslovanje aktualnoj situaciji. Navedeno se prije svega odnosilo na pravovremeno preusmjeravanje budžeta i promotivnih aktivnosti kako bismo mogli ostvariti vrlo dobre turističke rezultate kojima danas svjedočimo. S obzirom na to da u ovoj godini planiramo 17 posto manje rashode u odnosu na prvotni plan, sukladno zakonu morali smo pristupiti izmjenama i dopunama Godišnjeg programa rada, a koje su članovi vijeća usvojili", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.Z.R.
Možda ste propustili...

BOSCH ULAŽE U PROIZVODNJU POLUVODIČA

Potražnja za čipovima i dalje mahnito raste

KAKO ZADRŽATI DOBRE RADNIKE?

Veće plaće zaizlazak iz krize

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREBALI SU BITI ALAT ZA KONKURENTNOST

Klasterska scena u zastoju, ostala ih tek nekolicina koja funkcionira

2

BOSCH ULAŽE U PROIZVODNJU POLUVODIČA

Potražnja za čipovima i dalje mahnito raste

3

KLJUČNA ULOGA U PROGRAMIRANJU NOVE FINANCIJSKE PERSPEKTIVE

Prilikom financiranja sredstvima EU-a glavna prepreka klasterima jest udio vlastitog sufinanciranja