Kultura
ZAVRŠEN ZAGREB FILM FESTIVAL

Nagrađeni filmovi "Konačna sloboda" i "Zbornica"
Objavljeno 21. studenog, 2021.
Projekcijom komedije "Deset u pola" oskarovca Danisa Tanovića u subotu navečer u prepunom auditoriju kina SC završen je službeni program 19. Zagreb Film Festivala. Film s impresivnom glumačkom postavom, predvođenom Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem, ZFF-ovoj publici predstavio je dio ekipe na čelu s redateljem.

Uoči projekcije proglašeni su ovogodišnji laureati ZFF-a na dodjeli nagrada u Galeriji SC. Žiri dugometražnog filma dodijelio je Zlatna kolica za najbolje dugometražno ostvarenje austrijsko-njemačkom filmu "Konačna sloboda" Sebastiana Meisea, film u kojem se vješto isprepleću osobno, senzualno i političko portretira nesvakidašnji odnos dvojice muškaraca koji se upoznaju u zatvoru. Dobitnik posebnog priznanja u međunarodnoj dugometražnoj konkurenciji je hrvatski film "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić, koji je žiri opisao kao metaforu društva u cjelini i borbu jedne žene da ga poremeti.

Festivalski program nastavio se i u nedjelju s naslovima iz dugometražne konkurencije, programa Ponovno s nama, Velikih 5, Mreže festivala Jadranske regije i KinoKino festivala, i to u kinima SC i Tuškanac te Uraniji, kao i online na kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba. T.K.
Možda ste propustili...

"ORAŠAR" U PROGRAMU HNK-A U OSIJEKU

Tri puta u studenome i devet puta u prosincu

DODIJELJENE NAGRADE HRVATSKOG GLUMIŠTA

Blanki Bart Hajoš nagrada za najbolju dramsku žensku ulogu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONCERT KVARTETA TURANGALILA

Promiču hrvatsku suvremenu glazbu

2

GRADSKO KAZALIŠTE

Osječki studenti izložili su svoje lutke u Požegi

3

"ORAŠAR" U PROGRAMU HNK-A U OSIJEKU

Tri puta u studenome i devet puta u prosincu