Dome slatki dome
UREĐENJE INTERIJERA

Kombinacija boja u dnevnom boravku
Objavljeno 11. studenog, 2021.
U svakom prostoru nužno je odabrati primarnu boju koja će njime dominirati

Dnevni boravak je prostor u kome provodimo najviše vremena, pa je osjećaj ugode u njemu jako važan. Niz je faktora koji utječu na ovakav ugođaj.Odabir boja jedan je od najvažnijih elemenata. U svakom prostoru nužno je odabrati primarnu boju koja će njime dominirati. To može biti izražajna boja u detaljima koja će privući pozornost ili nježna boja koju ćete "provući" kroz cijeli prostor.

Pastelne nijanse


Sklad boja je ono što čini vaš doživljaj prostora ugodnim, čak i kada su kombinacije vrlo izražajne ili dramatične. U odabiru boja sigurno nećete pogriješiti ako odaberete pastelne nijanse. U pastelnim bojama prostora većina se ljudi osjeća vrlo ugodno i opušteno. Na sličan način na ljude djeluju i zemljane boje. Poveznica s elementima zemlje te kombinacija sa zelenilom siguran je način za postizanje efekta ugode.

Kombinirajte stilski slične elemente, ali u različitim bojama. Poveznica različitih boja također stvara osjećaj reda, sklada i opuštenosti. Uvođenje strukture drva u dnevni boravak prostor će učiniti toplijim, prirodnijim i opuštenijim. Uspješno kombiniranje materijala stvorit će zanimljive odnose u prostoru, učiniti ga interesantnim i privlačnim za odmor. Koristite drvo, kamen, staklo, metal.. sve je dopušteno. Trendovski retrostil sa zaobljenim formama namještaja svakako će pridonijeti opuštenom ugođaju.

Udobno


Ležerne i udobne sjedeće garniture neizostavan su element ugode u boravku. Ako su postavljene na neformalan način, efekt ugode će se još više pojačati.

Svjetlosni efekti uz kvalitetan odabir garniture izuzetno su važan element za postizanje ugode u prostoru. Indirektna LED rasvjeta integrirana s namještajem ili primijenjena kao zidna dekoracija, kao i samostojeće lampe postale su neizostavan element ugodnog dnevnog boravka.Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Dizajn
ugodan doživljaj

prostora

Završni ugođaj
Detalji daju završni ugođaj svakom prostoru, a oni mogu biti egzotični, klasični, minimalistički ili apstraktni. Odaberite ih prema vlastitim sklonostima. Za postizanje efekta ugode u dnevnom boravku potrebno je puno više promišljanja nego velikih financijskih sredstava, pa je put do željenog cilja vrlo jednostavan!

Poveznica različitih boja također stvara

osjećaj reda, sklada

i opuštenosti

Možda ste propustili...

UGOĐAJ U DNEVNOJ SOBI

Opuštajuće i ugodno

PRIKLADNO OGLEDALO KLJUČNI JE DIO MODERNIH KUPAONICA

Optimalno osvjetljenje umivaonika

VRT UREĐENJE OKUĆNICE ZELENILOM

Idealno vrijeme za oblikovanje zelenih površina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UGOĐAJ U DNEVNOJ SOBI

Opuštajuće i ugodno

2

DIZAJN

Svjetlosne priče modernih žarulja

3

VRT UREĐENJE OKUĆNICE ZELENILOM

Idealno vrijeme za oblikovanje zelenih površina