Osijek
OBILJEŽEN DAN KRAVATE

Velika kravata ukrasila
pročelje đačkog doma
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Učenice iz Srednjoškolskog đačkog doma Osijek tjedan dana pohađale su kreativne radionice kako bi izradile veliku kravatu

U Srednjoškolskom đačkom domu Osijek prošlog je tjedna s učenicama provedeno niz edukativnih i kreativnih radionica pod nazivom "Osim kravate, svijetom pronesimo i vrijednosti koje su utkane u kravatu". Radionica je održana s ciljem obilježavanja Svjetskog dana kravate, koji je obilježen u ponedjeljak.


Učenice su mnogo naučile, kreativno se izražavale, a rezultat zajedničkog rada učenica i djelatnika vidljiv je u svakom kutku Doma. Velika crvena kravata s pleterom krasi pročelje glavne zgrade na križanju Radićeve i Adamovićeve ulice.

Učenice su istražile i napisale zanimljivosti o kravati kao hrvatskom i svjetskom modnom simbolu i igrajući se bojama i oblicima kreirale vlastite kravate. Danas je to kravata na papiru, kažu profesori, a sutra za neke od njih vjerojatno i nešto više. I ne samo to, učenice su naučile i vezati kravatu i pritom spoznale da je mogu svakodnevno nositi, a ne samo na Dan kravate. Također, upustile su se i u šivanje, koristeći različite materijale i ukrase. Uključivanjem u radionice učenice su mnogo naučile, družile se i pritom dobro zabavile - poručile su ravnateljica Milica Knežević te profesorice Mirjana Petrinšak i Livija Vranković, zaslužne za provođenje ovih zanimljivih radionica.

Poruka ovogodišnjeg obilježavanja Dana kravate u Srednjoškolskom đačkom domu Osijek poziv je na univerzalnost, zajedništvo i povezivanje, susret i komunikaciju, uz poruku: “Što je kava za Brazil, a satovi za Švicarsku, to je kravata za Hrvatsku”. U osječkom Srednjoškolskom đačkom domu to su itekako lijepo iskazali.

Marija Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana