Ekonomija
PROMOCIJA DOMAĆE PROIZVODNJE

"Dani domaće jabuke" s ciljem poticanja prodaje domaćih sorti
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Prema informacijama Hrvatske voćarske zajednice procjena uroda jabuka za 2021. godinu je oko 65.000 tona, pri čemu konzumne oko 50.000 tona, a industrijske jabuke, koja se najčešće koristi za proizvodnju sokova i džemova, oko 15.000 tona. "Svjesni smo trenda da kupci sve više preferiraju domaće proizvode, stoga su nam i ovom prilikom u fokusu krajnji potrošači kojima želimo i na ovaj način poručiti da su prve ovosezonske domaće jabuke dostupne na policama njihovih trgovina te da požure po svoju kraljicu voća", poručuju iz tvrtke ENNA Fruit.

- Jabuka je jedna od najzdravijih voćnih vrsta, pa zato i ne čudi što nosi naziv "kraljica voća". Pripada među najzastupljenije voćne vrste i najvažnija je domaća voćarska vrsta, a u Hrvatskoj postoji više od 7000 sorti jabuka. Neke od najpoznatijih i najzastupljenijih vrsti jabuka u Hrvatskoj su: idared, zlatni delišes, jonagold, gala, granny smith, braeburn, fuji, i dr. S obzirom na velik broj sorti, jabuke dozrijevaju sve od lipnja do studenoga, a kako su sorta voća pogodna za čuvanje, kupcima su dostupne tijekom cijele godine, navode iz tvrtke ENNA Fruit koja će i ove godine, u dogovoru s domaćim proizvođačima i sa svojim kupcima, vodećim trgovačkim lancima, tijekom listopada promovirati "Dane domaće jabuke" s ciljem povećanja prodaje hrvatske jabuke.

Dodaju također da je listopad mjesec kada se ujedno obilježava i Svjetski dan jabuke (20. listopada), tijekom kojeg će se sorte zlatni delišes i gala naći na policama većine trgovačkih lanaca te se nadaju da će promociju domaće jabuke podržati svi trgovački lanci koji posluju na hrvatskom tržištu radi poticanja domaće proizvodnje. Z.R.


Možda ste propustili...

NA POSTOJEĆE KREDITE GRAĐANA U ZABI

Od 1. siječnjaniže kamate

ZA NAJBOLJU USKLAĐENOST S KODEKSOM KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA

Priznanja Atlantic grupi, Hrvatskoj poštanskoj banci i Modroj špilji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TREBALI SU BITI ALAT ZA KONKURENTNOST

Klasterska scena u zastoju, ostala ih tek nekolicina koja funkcionira

2

BOSCH ULAŽE U PROIZVODNJU POLUVODIČA

Potražnja za čipovima i dalje mahnito raste

3

KLJUČNA ULOGA U PROGRAMIRANJU NOVE FINANCIJSKE PERSPEKTIVE

Prilikom financiranja sredstvima EU-a glavna prepreka klasterima jest udio vlastitog sufinanciranja