Novosti
UTJECAJ UREDBE O OGRANIČAVANJU CIJENA

Prodaja premium goriva samo do isteka zaliha
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Tifon će svoja premium goriva prodavati do isteka postojećih zaliha, dok će opskrba ostalim gorivima biti neometana i kontinuirana, priopćila je ta tvrtka u nedjelju, navodeći kao razlog negativan utjecaj Vladine uredbe o ograničavanju cijena goriva koja je stupila na snagu 16. listopada. "Obavještavamo kupce da će opskrba gorivima EVO Eurosuper 95, EVO Eurodiesel i Eurodiesel plavi biti kontinuirana i neometana, dok će se naša premium goriva, EVO Eurosuper 100+ Premium i EVO Eurodiesel Premium, prodavati do isteka postojećih zaliha", priopćio je Tifon. Podsjećaju da EVO goriva sadrže aditive, no u premium gorivima ih ima više, te ističu da upravo na taj segment goriva odredbe iz uredbe imaju znatan negativan efekt, čime, kako se navodi, "izravno nepovoljno utječu i na cjelokupno poslovanje".

Tifonov potez uslijedio je nakon što je i Ina u petak izvijestila da će svoja premium Class Plus goriva prodavati do isteka zaliha, dok je opskrba standardnim gorivima sigurna. Ina je također ocijenila da Vladina uredba izaziva značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije.

Podsjetimo, Vlada je u četvrtak donijela uredbu kojom se maksimalne maloprodajne cijene s porezom na dodanu vrijednost određuju za motorne benzine Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 u visini od 11,10 kuna po litri. Za Eurodizel BS određuje se maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Te cijene vrijede 30 dana od stupanja uredbe na snagu.H/D.Pav.
Možda ste propustili...

NASTAVLJEN SUKOB KOJI SE PRELAMA PREKO HRVATSKE VOJSKE

Pantovčak prozvao Banožića, MORH tvrdi: Ured predsjednika zlostavlja sustav

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Potvrđena ptičja gripa u RH

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana