Regija
VEĆINA JE RADOVA ZAVRŠENA

Stručnjaci dali odličnu ocjenu kardiocentru u izgradnji u Orahovici
Objavljeno 16. listopada, 2021.
ORAHOVICAU sklopu trećeg Poslijediplomskog tečaja stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije u Orahovici, stručnjaci koji su bili predavači na njemu, kao članovi Odbora za gradnju, obišli su Centar za prevenciju, dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti. Izgradnja teče prema planu, a potvrdio je to u uvodu obilaska dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev.

- Zgrada sada ima 1300 četvornih metara površine. Priključena je struja, slijede unutrašnji radovi. Većina radova je završena. Uređena je fasada, postavljena stolarija, novi krov i unutrašnje instalacije, tako da uz ove preostale radove očekujemo u studenome ove godine završetak i otvorenje Centra. Zgradu su obišli i predstavnici Odbora za izgradnju na čelu s dr. Viktorom Peršićem iz opatijske Thalassotherapije, dr. Goranom Krstačićem iz Srčane Zagreb i doc. Duškom Cerovcem iz Krapinskih Toplica, sve stručnjaci priznati u zemlji i inozemstvu, i presretan sam što su pohvalili naš centar i prepoznali Orahovicu u koju rado dolaze svake godine i bit će nam mentori kada sve bude proradilo - rekao je dekan Včev. Njegove riječi potvrdio je i prof. dr. sc Viktor Peršić. - Ovo je doista iskorak u ovom dijelu Hrvatske. Naime, svi znamo da u Hrvatskoj imamo dva stacionarna centra Thalassotherapiju u Opatiji i Srčanu u Zagrebu te jedan ambulantni u Krapinskim Toplicama, a imamo još jedan ambulantni u Dubrovniku te neke domove zdravlja u Istri koji su se specijalizirali. Moram priznati kako je ovo doista fantastično, ali, iskreno, i očekivali smo to od našeg profesora Včeva, koji kada nešto uhvati, to više nego uspješno i završi. Izgradnjom ovog centra i stacionara moći će se rehabilitirati zaista velik broj ljudi, što je jako važno, jer, iako je Hrvatska danas po broju kardiovaskularne smrtnosti pala na 40 % sveukupne smrtnosti, još smo uvijek zemlja visokog rizika u tom pogledu. Svakako moram naglasiti kako danas u našoj zemlji postoji potreba za liječenjem 21 tisuće pacijenata oboljelih od kardiovaskularnih bolesti, a trenutno se liječi njih samo tri tisuće. Tu su različite indikacijske skupine oboljelih i široka paleta pacijenata koji imaju klasu 1 indikacija za rehabilitacijski postupak i zato je ovaj centar od krucijalne važnosti - zaključio je dr. Peršić.

Odličan nastavak ove priče donijela je i posljednja sjednica Gradskog vijeća Orahovice gdje je jednoglasno donesena odluka kojom Grad daje Fakultetu nekretninu i čestice za potrebe nastavka projekta izgradnje Centra, točnije, za izgradnju specijalne bolnice. V.Grgurić
Možda ste propustili...

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU

Spomen-obilježje "Minsko polje"

PRERADOVIĆEVA JOŠ UVIJEK PROBLEM

VMO o odbijenici za tematsku sjednicu

RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA MLADIH

Potpisani ugovori s 24 korisnika potpora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBIVENA GRAĐEVINSKA DOZVOLA

Regionalne će klaonice podići i prodaju i cijenu

2

SAGRAĐENA PRILAZNA CESTA PREMA INDUSTRIJSKOJ ZONI NAŠICE

Za prodaju investitorima još 18 dobro opremljenih parcela

3

NOVO PARKIRALIŠTE KOD VODOTORNJA

70 mjesta za osobna vozila i 4 za autobuse