Dome slatki dome
INTERIJERI KAKO ĆEMO SVOJ DOM UČINITI ZANIMLJIVIJIM

Detalji koji ocrtavaju osobnost i identitet
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Pri uređenju obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer možda će baš oni biti izvor inspiracije

Kad uređujete svoj dom morate obratiti pozornost na nekoliko čimbenika. Morate se prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma najčešće je minimalističko, praktično za upotrebu i održavanje te s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost, ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika.Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije. Dječja soba obično je najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ako vaš mališan ima problema sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji.

Ako često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primijenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac, a koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju ili spavaću sobu kao dodatni element. Fotelje se mogu izvesti u različitim bojama i kao takve postati otkačeni naglasci u prostoru.

Ako tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo, tj. vaš radni stol koji ne zauzima mnogo prostora. Stvorili ste svoj kutak u kome mirno možete obavljati svoje računalne aktivnosti i biti neovisni o tome što se događa na bilo kojem drugom stolu, a koji bi eventualno poslužio za rad na računalu.

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus koji svojom atraktivnošću, posebice u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija.Tanja Kvorka
interijeri
KAKO ĆETE SVOJ DOM

UČINITI ZANIMLJIVIJIM

ORMAR ZA ŠARANJE
Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih je odabir ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Takve fronte ormar pretvaraju u element koji svakom danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano.

Možda ste propustili...

LIFESTYLE DETALJ KOJI ISTIČE KUHINJU

Granitni sudoperi su laki za održavanje

SPRETNA IGRA ZA POSEBAN IZGLED

Kako postići željene efekte u prostoru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOBAR I BRZ DORUČAK

Uređaji štede vrijeme

2

SPRETNA IGRA ZA POSEBAN IZGLED

Kako postići željene efekte u prostoru

3

UREĐENJE OKUĆNICE

Idealno vrijeme za oblikovanje zelenih površina