Osijek
LIONSICE POKLONILE UREĐAJ PEDIJATRIJI

Novi je NO-A uređaj već pomogao prvom malenom pacijentu
Objavljeno 8. listopada, 2021.

NO-A uređaj za doziranje dušikova monoksida donirale su u četvrtak članice Lions Cluba Mursa Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Osijek. U ime LC Mursa uređaj je predao Jozo Berečić, guverner distrikta 126 Lionsa Hrvatske, a osnivačica LC Mursa Nada Arbanas pojasnila je kako je riječ o najvećoj akciji, odnosno prijeko potrebnome uređaju u vrijednosti od gotovo 250 tisuća kuna.- Ponosno ističem da su se članice srcem i žarom odazvale velikom projektu jer nije bilo jednostavno prikupiti toliko sredstava, ali uspjele smo. Inače, akcija "Noa za male borce" nije naša jedina aktivnost - istaknula je Arbanas.

U ime KBC-a Osijek donatorima su zahvalili prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, voditelj Zavoda za kliničku mikrobiologiju i bolničke infekcije, te dr. med. Mirna Sipl, voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu. Dr. Drenjančević naglasio je da će uređaj znatno unaprijediti liječenje malih pacijenata na početku njihova života te da će svakako podići razinu kvalitete zdravstvene zaštite. Podsjetio je i da je Zavod najveća neonatalna intenzivna jedinica do Zagreba gdje gravitiraju brojni pacijenti iz regije.

Dr. Sipl naglasila je kako je Zavod regionalni centar za zbrinjavanje bolesne novorođenčadi i nedonoščadi, a plućna je bolest najčešći uzrok obolijevanja pacijenata.

- Ovaj uređaj "uskače" kad ni respirator ne pomaže i do sada su oboljela novorođenčad i nedonoščad išla u Zagreb. Koristimo ga dva dana i već smo pomogli jednom malom pacijentu - naglasila je dr. Sipl. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana