Crna kronika
KRISTINA FERKO (28) NE OSJEĆA SE KRIVOM

Počelo suđenje djevojci koja je bivšeg dečka pokušala ubiti antifrizom
Objavljeno 6. listopada, 2021.

Kristina Ferko (28) u srijedu je na karlovačkom Županijskom sudu rekla da se ne osjeća krivom za pokušaj teškog ubojstva Denisa Matijačića (42), kojega je prošle godine prema optužnici otrovala antifrizom podmetnutim u piće. U optužnici koju je na sudu pročitao tužitelj Mladen Krajačić stoji da je optužena za pokušaj teškog ubojstva koje se dogodilo 22. siječnja 2020. u mjestu Lović Prekriški kod Ozlja.Ferko je najprije na benzinskoj postaji kupila antifriz, znajući da sadrži otrovni etilen-glikol te ga je stavila u bocu mineralne vode u kojoj je bio sok i tekućinu dala bivšem dečku da popije. Oštećenik je, kako piše u optužnici, to popio ne sumnjajući da je u piću otrovna supstanca, a tijekom noći mu je pozlilo te mu je život bio spašen samo zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju. Matijačić je u svom svjedočenju opisao susret i ispijanje pića u Loviću Prekriškom i rekao da mu je Ferko kazala da sve popije, jer da "to piće opušta mišiće i mijenja pore". Kazao je da je na to nasjeo, sve popio i pješice otišao kući. Požalio se da od tog događaja ima problema s pamćenjem, spavanjem te da ima i noćne more. Sljedeće je ročište zakazano za 23. studenoga, na koje je ponovno pozvan Matijačić, da bi se pregledao njegov mobilni uređaj koji je kod policije, a u kojem navodno postoje njihovi međusobni SMS-ovi iz vremena kada je Matijačiću pozlilo.

O sadržaju SMS-ova svjedočila je i njegova sestra Dijana Matijačić, koja je rekla da je u jednoj od njih on pitao Kristinu: "Što si mi u Janu stavila?" Također je rekla da je ona dala policiji mobitel u vrijeme kada joj je brat već bio u komatoznom stanju. Sudska vještakinja kemijske struke Marina Nestić i sudskomedicinska vještakinja Vedrana Petrovečki potvrdile su navode iz optužnice, odnosno da metaboliti potvrđuju vjerojatnost prisutnosti etilen-glikola te da bi pacijent bez intenzivnog liječenja sigurno umro.

Petrovečki je rekla su analize mikrobioloških pretraga i stanje pacijenta davale "jasnu kliničku sliku otrovanja etilen-glikolom", te je opisala tijek intenzivnog liječenja u bolnici u Karlovcu i poslije u Infektivnoj klinici "Fran Mihaljević" u Zagrebu gdje su bile "provedene hemodijalize i mehanička ventilacija, odnosno potpomognuto disanje". Tri dana nije bio poznat uzrok takvom stanju pacijenta, rekla je Petrovečki, a tada se "u uzorku krvi utvrdila prisutnost razgradnih produkata etilen-glikola". H
Medicinski vještaci rekli su kako bi Matijačić umro da mu nisu na vrijeme pomogli

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽEGA

Pijana vozačica ukrala automobil

2

POLICIJA UHITILA 40-GODIŠNJAKA

Uzgajao marihuanu u šumi u Baranji

3

OPTUŽNICA PROTIV 35-GODIŠNJAKA

Razbio bivšoj stan, pa ju je dočekao i silovao