Dome slatki dome
UREĐENJE KUPAONICE

Dekoriranje je pravo zadovoljstvo
Objavljeno 7. listopada, 2021.
Velike kupaonice mogu podnijeti igre s različitim dimenzijama i nijansama

Odabir tekstilne opreme u kupaonici također značajno utječe na atmosferu u prostoru, pa zato povežite ručnike i podne tekstilne obloge u zanimljivu kompoziciju. Poslužite se kontrastima ili povezivanjem, ovisno o veličini samog prostora.Okomiti naglasak


Zelenilo u kupaonici dio je općeg trenda prirodnog izgleda. Ono odlično pristaje uz prirodne materijale, kao i one koji ih imitiraju. Ovisno o veličini prostora unesite manje ili veće biljke, ili mali zeleni detalj, ali ovaj trend nemojte propustiti. Svakodnevni ulazak u kupaonicu i rituali u njoj svakako će biti ugodniji ako taj prostor začinimo detaljima. Možda je kupaonski prostor malen površinom, ili vrlo komotan, ali pažljiv odabir detalja unijet će dodatnu kvalitetu u svaki od tih prostora.

U mali prostor uvedite svijetle boje, bez mnogo kontrasta, bilo da je riječ o podnim i zidnim oblogama ili detaljima. Suprotno ovome, velike kupaonice mogu podnijeti igre s različitim dimenzijama, nijansama i materijalima obloga. Velike kupaonice mogu postati vizualno vrlo hladne i neugodne, ne dekorirate li ih. Danas je svaki element kupaonice postao mnogo više od funkcionalnosti, pa je dekoriranje kupaonice pravo zadovoljstvo. U većim prostorima iskoristite kutak za smještaj visoke vaze ili nekog drugog dekorativnog predmeta s okomitim naglaskom.

U manjim prostorima iskoristite dekorativni nosač ručnika za sličan efekt.

LED rasvjeta


Ogledalo je bitan element kupaonice. U male prostore birajte ogledala većih dimenzija, neovisno o trendovima. Ipak, za odabir detalja u izgledu se povedite trendovskim smjernicama, a jedna od njih je svakako integrirana LED rasvjeta. Ako je ogledalo bez integrirane rasvjete, odaberite visilice i postavite ih asimetrično u odnosu na umivaonik. Ovaj će detalj biti vidljiv! Za potpuni efekt trendovske kupaonice uvedite detalje iz dnevnog boravka. Police iskoristite za smještaj dekorativnih predmeta, tepih je neizostavan element, kao i prigodna stolica ili foteljica.

Uživajte!

Izabela Galović Ninić, dipl. ing. arh.
Prostor za odlaganje
Ploča kupaonskog elementa idealan je prostor za odlaganje, ali i postavu neobičnog detalja koji će prostoru dati izražaj. Upotrijebite mirisne svijeće u čašama ili u zdjeli, ili izvadite iz polica kupaonske proizvode s atraktivnom ambalažom i dekorirajte radnu plohu.

Možda ste propustili...

VRT JESENSKA SADNJA RUŽA

Ruže sadimo u listopadu

INTERIJERI KAKO ĆEMO SVOJ DOM UČINITI ZANIMLJIVIJIM

Detalji koji ocrtavaju osobnost i identitet

ZABAVAN DOM

Potreba i trend

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SEZONSKI LOOK

U bojama jeseni

2

JEDNOSTAVNO U JEDNOM POTEZU

Usisavanje i brisanje

3

VRT JESENSKA SADNJA RUŽA

Ruže sadimo u listopadu