Dome slatki dome
SPAVAĆA SOBA

Pravi odabir za praktičan dom
Objavljeno 30. rujna, 2021.
Odaberite elemente opreme interijera koji su u skladu s vašom osobnošću i željama

Spavaća soba postaje mjesto aktivnog događanja, pa time iskorištenost prostora i sadržaja unutar zadane kvadrature postaje kvalitetnija.Takva su rješenja osobito praktična u manjim stanovima, gdje se prije nastojalo stvoriti odvojeni prostor za smještaj kreveta. U ovakvim koncepcijama on postaje ravnopravan element opremanja te se funkcije dnevnog boravka i spavaće sobe preklapaju. Bez dodatnih pregrada te logičnom i atraktivnom postavom elemenata prostor ostaje nenarušen u svojoj stvarnoj veličini, prozračnosti i prirodnoj osvijetljenosti.

Pravi odabir


Slijediti dizajn ili koncepciju stanovanja – različiti su stavovi, pristupi kao i mogućnosti, ali odluka temeljena na promišljenim elementima dovest će vas do pravog odabira. Najnovije koncepcije stanovanja spavaćoj sobi pridružuju dodatne sadržaje osim samog spavanja i odmaranja. Integrirani prostor garderobe, TV uređaj, police za knjige, radni stol, sofa za odmaranje, sprave za vježbanje, kao i mnogi drugi elementi postaju sastavni dio tog prostora.

Trend uvijek možete provući kroz detalje – boje pojedinih zidova, ukrasni predmeti, rasvjetna tijela, prostirke, prekrivači, jastučići ili zastori. Ovakve ćete elemente puno jednostavnije i jeftinije prilagoditi trendu nego, primjerice, garnituru za sjedenje ili stol i stolice za blagovanje.

Ambijent


Dobro razmislite o bojama, materijalima i ambijentu u kojem se osjećate ugodno i opušteno. Odaberite elemente opreme interijera koji su u skladu s vašom osobnošću i stvarnim željama. Zapamtite – rustikalna kuhinja može biti opremljena i organizirana u skladu s trendovskim koncepcijama stanovanja, kao što i trendovski materijali i boje mogu biti primijenjeni u, primjerice, stilskim izvedbama koje možda nisu dio aktualnog trenda.
 
Monika GALOVIĆ ROLICH, mag. ing. arh.
Dizajn
rješenja

je mnogo

Moderne kuhinje
Moderne kuhinje i dalje su prostor za pripremanje hrane, ali zbog svojih iznimnih estetskih vrijednosti i dekorativni element. Ovakve kuhinje prerastaju preko integrirane blagovaonice u prostor dnevnog boravka te se ponovo javljaju izvanredne mogućnosti za maksimalnom iskoristivošću i povezanošću prostora. Na taj su način pojačani prostorni doživljaji, a ukućani se drže na okupu bez obzira na svoju trenutačnu aktivnost – priprema objeda, odmaranje ili rad.

Možda ste propustili...

ZABAVAN DOM

Potreba i trend

INTERIJERI KAKO ĆEMO SVOJ DOM UČINITI ZANIMLJIVIJIM

Detalji koji ocrtavaju osobnost i identitet

DEKOR PUSTITE MAŠTI NA VOLJU

Iskoristite ljepotu trendovskih uzoraka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SEZONSKI LOOK

U bojama jeseni

2

JEDNOSTAVNO U JEDNOM POTEZU

Usisavanje i brisanje

3

VRT JESENSKA SADNJA RUŽA

Ruže sadimo u listopadu