Dome slatki dome
MANIFESTACIJE SLAVONIJA DOG SHOWS

Ljubitelje pasa oduševile izložbe na Emausu
Objavljeno 30. rujna, 2021.
Osječki kinolozi vrijedno su radili na pripremi tradicionalnih izložbi pasa, ali i uređenju poligona iza streljane Pampas

Nakon duže stanke zbog pandemije koronavirusa, ljubitelji izložbi jedva su dočekali tradicionalne jesenske manifestacije u Slavoniji, ovaj put čak četiri izložbe rasnih pasa u tri dana. Kako se osječka nacionalna izložba nije mogla održati u proljetnom terminu prošle, a ni ove godine, organizirana je u sklopu manifestacije Slavonija Dog Show, kada su, s Hrvatskim kinološkim savezom, održane dvije nacionalne (CAC Vukovar i Osijek) i dvije međunarodne izložbe pasa (CACIB Osijek).Osječki kinolozi, međutim, iako nisu održavane izložbe, nisu mirovali. Radili su na uređenju poligona iza streljane Pampas, organizirali druženja, ring dresuru..."Napravili smo veliki odmak što se tiče društva u kvalitetnom smjeru, tako da sam osobno jako zadovoljan. Osim toga ispod streljane Pampas dobili smo prekrasan teren. Dovezli smo 130 kamiona zemlje i poravnali teren, a čekamo jesensku sadnju kako bismo dobili pravi kinološki teren za agility, radnu kinologiju, obuku pasa i sve što je potrebno", pojašnjava predsjednik KD Osijek, Zdenko Rončević, dodajući da je premještanje osječkih izložbi na novi teren, u Eden Resort Emaus, bio pravi pogodak. Prostor se pokazao odličnim za ovakve manifestacije, s mnogo zelenila i hladovine, te svim popratnim objektima, a u blizini je Osijeka. Da su vlasnici rasnih pasa jedva dočekali priliku da pokažu svoje ljepotane govori i podatak da je broj prijavljenih za ove izložbe bio rekordan - u tri dana prijavljeno je više od dvije tisuće pasa, najveća brojka u posljednih desetak godina. Izlagače je svakako privukla i mogućnost zatvaranja hrvatskog šampionata u jednom vikendu.

Uoči manifestacija predsjednik HKS-a Branko Šare također je dodijelio priznanja članovima Kinološkog društva Osijek za kinološki rad i trud u očuvanju pasmina i izložbenih uspjeha. "Plakete, odnosno zlatna i srebrna odlikovanja dodjeljuju se članovima koji su u proteklom razdoblju promovirali kinologiju bilo kroz uzgoj ili predstavljanje svoga kluba, grada pa čak i kroz reprezentacije široj javnosti i na europskoj i svjetskoj kinološkoj sceni ", naglasio je Šare. Domaći su uzgajivači i vlasnici pasa imali mnogo uspjeha, a za najljepše su pse (BIS) izabrani jazavčar i tibetski terijer.

Jasminka Knežević
U nedjelju CAC Đakovo
Izložbena sezona u ovom dijelu Hrvatske završava u nedjelju, 3.listopada, kada đakovački kinolozi, uz suorganizaciju Turističke zajednice Grada Đakova, organiziraju nacionalnu izložbu CAC Đakovo i specijalnu izložbu hrvatskih ovčara, na prostoru iza crkve Svih Svetih (Mala crkva). I ova je izložba s proljetnog morala biti prebačena u jesenski termin zbog pandemije koronavirusa. Iako se izložba u Đakovu održava u isto vrijeme kada i svjetska izložba u Brnu, mnogi će se zaputiti u Đakovo gdje će biti održana i promocija slavonskih delicija i proizvoda.

Možda ste propustili...

ZABAVAN DOM

Potreba i trend

INTERIJERI KAKO ĆEMO SVOJ DOM UČINITI ZANIMLJIVIJIM

Detalji koji ocrtavaju osobnost i identitet

JEDNOSTAVNO U JEDNOM POTEZU

Usisavanje i brisanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SEZONSKI LOOK

U bojama jeseni

2

JEDNOSTAVNO U JEDNOM POTEZU

Usisavanje i brisanje

3

VRT JESENSKA SADNJA RUŽA

Ruže sadimo u listopadu