Autoglas
JEEP COMPASS

Terensko vozilo kombinira urbanu eleganciju i off-road
Objavljeno 28. rujna, 2021.
Novi Compass dolazi sa širokim izborom efikasnih SUS i plug-in hibridnih motora

Nakon svjetske i hrvatske, Jeep Compass imao je premijeru i u Osijeku. Riječ je o terenskom automobilu koji kombinira dva svijeta - urbanu eleganciju i off-road avanturu. Novi Jeep Compass donosi velike izmjene kada je riječ o karakteristikama i sadržajima koji su najdraži europskim kupcima, a to su: stil, tehnologija, sigurnost, održivost i funkcionalnost.Novi Compass dolazi sa širokim izborom efikasnih SUS i plug-in hibridnih motora, koji su svi usklađeni sa standardom Euro 6D Final i paletom najnaprednijih aktivnih i pasivnih sigurnosnih sustava koji unapređuju dinamično ponašanje i poznate 4×4 sposobnosti Jeep vozila. Compass je dobio redizajnirani prednji kraj, sužena LED svjetla naglašavajući vodoravne linije. Dostupne su tri mogućnosti opreme: Urban Limited, s crnim branicima i novim 18-inčnim kotačima; elegantna S verzija s metalik-sivim završnim slojem, branicima u boji karoserije i novim 19-inčnim kotačima i tereski orijentirani trailhawk, sa specifičnom završnom obradom rešetke, svjetlima za maglu u boji karoserije, vidljivijom zaštitom donje strane i 17-inčnim felgama. Uz to, ponuda uključuje još dvije skromne verzije Sport i Longitude te posebno izdanje u povodu 80. godišnjice Jeepa.

Benzinska ponuda uključuje 1,3-litreni GSE motor, snage 130 i 150 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i mjenjačem s dvostrukom spojkom DDCT, oba s pogonom na prednje kotače. U kompletu s ponudom termoenergetskih agregata dodan je 1,6-litreni dizel i 130 KS u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače. Priključni ili plug-in hibridni raspon sadrži dvije razine snage - 190 i 240 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač i pogon na sve kotače eAWD.

Unutrašnjost novog modela Compass predstavlja izraz formalnih koncepata koji će se naći u budućim Jeep modelima. Moderniji, sofisticiraniji, s više tehnologije i s izraženijim europskim duhom, gdje se u isto vrijeme zadržava autentičnost brenda Jeep. U Osijeku se novi Jeep Compass može pogledati, ali i dogovoriti probna vožnja, u Autosalonu Atenza.Milan Bugarić
// vozili smo //
UCONNECT 5 JE NAPREDAN SISTEM
U Compassu debitira Uconnect 5, najnapredniji sustav za informacije i zabavu u Jeep vozilu. Tu je i potpuno HD digitalni 10,25″ briznomjer, DAB radio, Uconnect 5 sustav s ekranima osjetljivim na dodir od 8,4 inča do 10,1 inča, s pet puta bržim procesorom. Tu je Apple CarPlay i Android Auto sustav povezivanja, interaktivna 3D TomTom navigacija.

Najčitanije iz rubrike