Sport
MIHOLJSKA REGATA NA DRAVI KOD OSIJEKA

Bilo je i boljih sezona, ali
nikad tako dobrog kraja
Objavljeno 26. rujna, 2021.
Veliki broj Osječana došao je pogledati najboljI dvojac na svijetu, braću Sinković

Veslački klub Iktus svojom tradicionalnom Miholjskom regatom na Dravi kod Osijeka obilježio je kraj još jedne klupske sezone. Bilo je u klubu s promenade i većih i uspješnijih sezona, ali je malo kada završetak obilježen na ovako spektakularan način kao ove godine.Miholjska regata otvorena je Iktus Challangeom, revijom na kojoj je veslao najbolji svjetski veslački dvojac - braća Valent i Martin Sinković. Bilo je lijepo vidjeti veliki broj Osječana koji su stigli na promenadu ne želeći propustiti nastup uživo svjetskih i olimpijskih prvaka, zlatnih Sinkovića, ali i ostalih dobrih veslača.

- Bilo je stvarno lijepo ovdje veslati. Lijepo je vidjeti toliko ljudi, a i dobro je da populariziramo veslanje u Hrvatskoj, da dođu klinci, da vide koliko je lijep ovaj sport i da nas bude što više - poručio je Valent Sinković u Osijeku.

U subotnjoj reviji na Dravi pod imenom Iktus Challange nije se veslala klasična utrka na 2000 metara, samci i dvojci bez kormilara odradili su 500 metara, a osim Sinkovića nastupili su i najbolji osječki veslači Anton i Patrik Lončarić, Ivan-Ante Grgić te David Šain. Veslao je i mađarski olimpijac u samcu Bendeguz Petervari-Molnar. U revijalnim utrkama rezultat je u drugom planu, ali treba spomenuti kako je u utrci samaca pobijedio Valent Sinković, ispred brata Martina. Treći je ciljem prošao "iktusovac" Ivan-Ante Grgić, ispred Šaina i Petervari-Molnara.

U utrci "dvojaca bez" bile su samo dvije posade, osječka braća Anton i Patrik Lončarić te Marko Ukropina i Ivan Piton. Inače, ta četvorka je ove godine u četvercu pokušala izboriti nastup na Olimpijskim igrama, ali ostali su bez vize za Tokio. Braća Lončarić stigla su na cilj ispred kolega iz četverca Ukropine i Pitona.

U nedjelju se ponovno veslalo na Dravi, Miholjska regata bila je rezervirana za najmlađe veslače. Bilo je zanimljivih utrka i dobrih rezultata, a Iktus je predstavio svoje članove na koje računa u budućnosti. U sklopu programa predstavljen je projekt osječkog kluba "100 veslača", a oni koji su se u nedjeljno prijepodne zatekli na promenadi imali su priliku okušati se na ergometrima na kojima veslači treniraju kad ne mogu na vodu.


Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana