Regija
CENTAR ZA POSJETITELJE "DVORAC JANKOVIĆ"

Sudar: 300 noćenja u jednom mjesecu
Objavljeno 27. rujna, 2021.
U svibnju ove godine vrata je otvorio Centar za posjetitelje "Dvorac Janković". O tome što sve novootvoreni dvorac krije, tko ga posjećuje i kakvi su prvi dojmovi, razgovarali smo sa Sanjom Sudar, direktoricom Centra za posjetitelje "Dvorac Janković" i Heritage hotela "Kurija Janković".

Dvorac Janković otvorio je svoja vrata u svibnju ove godine. Što nas sve očekuje kada ga posjetimo?

- Prvi rezultati poslovanja govore nam da nismo pogriješili s tom odlukom. Naši posjetitelji na multimedijalan i interaktivan način istražuju povijest obitelji Janković i Suhopolja prateći vremensku crtu koja se proteže cijelim dvorcem, a koja, uz provjerene povijesne činjenice, uvlači posjetitelja u zanimljiv svijet legendi koje su se kroz stoljeća očuvale i koje su nam Suhopoljčani rado prepričali. Priča završava u zimskom vrtu, ispred kojeg je izložen klavir iz 19. stoljeća, vrijedna donacija dvorca iz Siska. Ovdje prikazujemo priču o tom klaviru, zanimljive crtice iz djetinjstva Suhopoljčana i posebnost suhopoljskog govora. Otvoreni smo svaki dan za naše posjetitelje, od jutarnjih do večernjih sati. Dvorac je moguće posjetiti individualno ili uz dogovorenu uslugu vodstva.

Uz posjetiteljski sadržaj, što još sve dvorac nudi?

- Mogućnost noćenja u dvorcu u jednoj od petnaest visokokategoriziranih soba s četiri zvjezdice uz doručak u našem restoranu. Potražnja je i nas iznenadila te smo već dosegnuli gotovo tri stotine ostvarenih noćenja u jednom mjesecu. Radimo od 0 do 24 sata, svaki dan u tjednu, te su naša vrata uvijek i svima otvorena. Uz sobe, tu je i konferencijska dvorana, suvenirnica, najam brdskih i električnih bicikala te lobby bar s bogatom lepezom domaćih toplih i hladnih napitaka.

Kakav je profil gostiju, što se najviše traži?

- Od organiziranih grupa jednodnevnih posjetitelja, obitelji koje dolaze "samo na kavu", booking noćenja, poslovnih konferencija, team buildinga, svadbenih svečanosti, cikloturista, koji iznajmljuju naše bicikle, do organizacije brojnih evenata, predstava i koncerata - raznolik sadržaj, koji čini naš rad u dvorcu zanimljivim i izazovnim.

Upravljate i Heritage hotelom "Kurija Janković". Jesu li noćenja u dvorcu Janković smanjila potražnju za kurijom?

- Ne, dogodilo se upravo suprotno. Bilježimo kontinuirani rast u oba objekta. Kurija i dvorac dopunjuju se i zajedno s dvorcem Pejačević u Virovitici i ostalim povijesnim objektima na našoj destinaciji čine zanimljivu plemićku rutu koja se može doživjeti svim osjetilima.

Surađujete li s lokalnim proizvođačima?

- Od lokalnih vina, likera, rakija, prirodnih sokova i craft piva u našem cafe-baru, bučinih koštica, namaza i domaćih suhomesnatih proizvoda na našem doručku pa sve do lokalnih suvenira domaćih umjetnika u našoj suvenirnici - nastojimo ispreplesti dvorcem cijelu mrežu lokalne ponude. Imamo suradnju i s nagrađivanom slastičarkom Sandrom Jadek te se u našem lobby baru mogu kušati vrhunske premium slastice s njezinim potpisom pod zajedničkim nazivom "Slatka grofovska priča".Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike