Kultura
U FERIČANCIMA OTVOREN NOVI OGRANAK MATICE HRVATSKE I IZLOŽBA LONČARA

Cilj: Istraživanje cjelokupne zavičajne baštine
Objavljeno 27. rujna, 2021.
U Domu kulture predstavljen je novi Ogranak Matice hrvatske u Feričancima. Nazočne - među kojima su bili i predstavnici ogranaka Matice hrvatske u Našicama i Orahovici - pozdravila je predsjednica feričanačkog Ogranka Jasna Jurković, koja je naglasila kako je cilj Matice sustavno istraživanje cjelokupne zavičajne baštine iz koje bi crpila ideje za daljnje projekte.

- S obzirom na stručnu ekipiranost članstva, namjera nam je istraživati kulturnu, povijesnu, etnografsku i prirodnu baštinu feričančkog područja - rekla je Jurković, koja je nazočne upoznala s vrlo bogatim programom rada. Čestitke i uspjeh u radu zaželio je načelnik Marko Knežević, rekavši kako će Općina Feričanci sukladno svojim mogućnostima, logistički i financijski pomagati rad Ogranka. Posebnu pohvalu izrekao je glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić, istaknuvši kako se u predstavljenom programu feričanačkog Ogranka očituju svi zadani ciljevi Matice hrvatske, a to je temeljito i ustrajno proučavanje i promicanje hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta.

- Prvi put u povijesti kultura Matice hrvatske poprima obrise i opseg cjelovitosti koji do sada nije imala. To smo doživjeli u Feričancima - kazao je Lukić.

U Domu DVD-a otvorena je izložba Feričanački lončari, postavljena u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice. S.Fridl
Možda ste propustili...

U 86. GODINI U ZAGREBU PREMINUO IVO ŠTIVIČIĆ

Pisac, scenarist, književnik i novinar

SAMOSTALNA IZLOŽBA GORANA FRUKA U MLU

Frukovi su radovi nastavili živjeti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Otvorena Završna izložba studenata

2

GOSTOVANJE HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA ZADAR 15. LISTOPADA

"Hanibal podzemni" večeras u HNK-u u Osijeku

3

27. DANI MILKA KELEMENA

Nastupio Cantus Ansambl