Regija
NAČELNIK PROZVAN ZBOG NEPOTIZMA

Živković: Idu na to da me
sruše, no to im neće proći
Objavljeno 24. rujna, 2021.
MAGADENOVACPredsjednik Općinskog vijeća Magadenovac Velibor Azenić (Most) na konferenciji za medije prozvao je općinskog načelnika Stjepana Živkovića zbog nepotizma i provođenja samovolje. U Općini Magadenovac zaposlena je Jasna Živković, supruga načelnika Stjepana Živkovića, prvo na mjesto stručnog suradnika za stambeno-komunalne poslove, a zatim je 2013. godine imenovana vršiteljicom dužnosti pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Magadenovac, a onda i direktoricom komunalnog poduzeća KOMAG d.o.o. koji je Općina osnovala. Načelnik Stjepan Živković po funkciji je član Skupštine KOMAG-a.

– Ne možemo prihvatiti da je supruga načelnika direktorica KOMAG-a. To je klasičan sukob interesa, za što je načelnik anonimno prijavljen još 2018. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zatražilo je da se problem otkloni. Međutim, ništa nije učinjeno. Ponovno smo načelnika prijavili – kazao je Azenić.

Potporu koalicijskom partneru, Mostovu predsjedniku Vijeća Veliboru Azeniću, pružio je predsjednik Domovinskog pokreta podružnice Osječko-baranjske županije Krešimir Čabaj. Općina Magadenovac, navodi Čabaj, primjer je nepotizma. ‘‘Već duži niz godina načelnik Općinu doživaljava kao alat za osiguranje boljitka svoje šire i uže obitelji. Smatramo da je to nedopustivo. Unatrag nekoliko mjeseci nema promjena nabolje, ne pokušava se ispraviti nepotizam koji ovdje vlada. Naša je odgovornost upozoriti javnost na ono što se ovdje događa kako bi odgovorni ljudi, a to je načelnik Stjepan Živković, ispravili stvari‘‘, rekao je Čabaj.

Načelnik Stjepan Živković (HDZ) ističe kako se njega želi smijeniti. ‘‘Rovali su i našli odluku od prije tri godine. Ide se na to da se ruši načelnik, no to im neće proći‘‘, kaže Živković. Napominje da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u odluci iz 2019. utvrdilo da zbog dužnosti koju obnaša nije smio zaposliti suprugu na mjesto v.d. pročelnice općinskog Jedinstvenog upravnog odjela, dok je u KOMAG-u njezino zapošljavanje provedeno zakonito. S. Fridl
Načelnikova supruga direktorica je komunalnog poduzeća KOMAG d.o.o. koji je osnovala Općina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara

3

NEOBIČNA SPASILAČKA AKCIJA U BELIŠĆU

Zalutalog mladog labuda vratili su na Staru Dravu