Mozaik
DANIEL CRAIG, FILMSKI JAMES BOND

Dobio čin počasnog zapovjednika u britanskoj kraljevskoj mornarici
Objavljeno 25. rujna, 2021.
Nakon više od deset godina uloge najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu, glumac Daniel Craig sada s Jamesom Bondom dijeli još jednu stvar: vojni čin zapovjednika. "Mandat" britanskog glumca u toj ulozi prošao je u borbi protiv sjenovitih organizacija diljem svijeta, vozio je motor do vlaka u pokretu i natjecao se u pokeru s visokim ulogom u "Casino Royale". Sada, uoči premijere svog posljednjeg filma o Bondu "No Time To Die", Craig je proglašen počasnim zapovjednikom u Kraljevskoj mornarici.

Craig je rekao: "Zaista sam privilegiran i počašćen što sam imenovan činom počasnog zapovjednika u višoj službi." Željan je pružiti podršku pripadnicima Kraljevske mornarice, s posebnim interesom za obitelji pripadnika mornarice.

Craigovo imenovanje u čin - isto kao i špijun kojeg je utjelovio na ekranu - odražava njegovu osobnu podršku britanskim oružanim snagama i povezano je s nasljeđem koje je stvorio izmišljeni britanski tajni agent. U novom filmu pojavljuje se britanski ratni brod HMS Dragon, s grbom crvenog zmaja na trupu koji se vidi kako presijeca valove. Tijekom produkcije filma "No Time To Die" filmaši su blisko surađivali s Kraljevskom mornaricom i Ministarstvom obrane. Uz pojavu broda HMS Dragon, baza RAF-a Brize Norton u Oxfordshireu korištena je kao lokacija u filmu, "glumeći" NATO-ovu zračnu bazu u Norveškoj gdje se Bond pridružuje saveznicima iz službe MI6, a kasnije se ukrcava na C-17 Globemaster.

Admiral Sir Tony Radakin rekao je: "Oduševljen sam što mogu poželjeti dobrodošlicu počasnom zapovjedniku Danielu Craigu u Kraljevsku mornaricu. Naši počasni časnici djeluju kao veleposlanici i zagovornici službe, dajući svoje vrijeme i stručnost u širenju poruke o tome što naša globalna, moderna i spremna Kraljevska mornarica radi diljem svijeta. Daniel Craig poznat je po tome što je posljednjih 15 godina bio zapovjednik Bond - pomorski časnik koji čuva Britaniju sigurnom kroz misije diljem svijeta. To je ono što prava Kraljevska mornarica čini svaki dan, koristeći tehnologiju i vještinu na isti način kao i sam Bond. Radujem se što će u sljedećim mjesecima i godinama vidjeti više naših mornara i marinaca."

Kraljevska mornarica zapravo ima nekoliko pravih Bondova u svojim redovima, a zapovjednik Frances Bond pozvan je na sastanak s Craigom prije premijere novog filma. Bond, sa sjedištem u Portsmouthu, rekao je: "Dosta su me kolege zafrkavali jer sam Bond iz stvarnog života, ali nisam ni zamišljao da ću jednog dana upoznati glumca koji ga je igrao. Doista sam uživao razgovarati s Danielom Craigom i ostatkom glumačke ekipe. Bilo je fascinantno čuti njihove perspektive o radu s oružanim snagama i učiti o holivudskom svijetu. Postoje neke čudne sličnosti između onoga što radimo. Imao sam sreću putovati svijetom tijekom službe u Kraljevskoj mornarici, poput glumačke ekipe koja se seli po lokacijama za snimanje." H
Možda ste propustili...

PAVLE JOVANOVIĆ QUARTET NASTUPIO U RUNDI

Dugo nismo čuli tako moćan koncert

OBILJEŽAVA SE 14 GODINA OD SMRTI POZNATOG GLAZBENIKA

Kreće maraton u čast Toši Proeskom

FILMSKA RUNDA U OSIJEKU 15. I 16. LISTOPADA

Sjajni filmovi i program s fokusom na redatelje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI BOLERO NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Gabrijelu Mihaliku zlato, Anastasiji Ičević bronca

2

SVIRANJE ROGA NEOBIČNO JE I ATRAKTIVNO

Slatinski rogisti predstavljali
hrvatsku u Budimpešti

3

STARE PJESME U NOVOM RUHU

Mišo Kovač snimio je četiri spota