Kultura
BAGARIĆ O ALBUMU S FILHARMONIJOM

Vjerujem da će ovi operetni evergreeni pronaći put do publike
Objavljeno 25. rujna, 2021.
Predstavljen je novi nosač zvuka "Happy End" koji je Zagrebačka filharmonija snimila u suradnji sa sopranisticom Sandrom Bagarić. U izazovnom razdoblju za kulturu i kulturne umjetnike, unatoč pandemiji i potresima te nemogućnosti nastupanja u matičnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ovaj projekt ipak je ugledao svjetlo dana te još jednom dokazao da glazba uvijek pronađe put do publike, što je i opravdao slogan nove sezone Zagrebačke filharmonije. Naziv CD-a "Happy End", kao i operetna lepršavost i koketnost, također pridonose optimizmu koji nam je prijeko potreban u ovom razdoblju. Uz Zagrebačku filharmoniju i Sandru Bagarić u realizaciji ovog nosača zvuka sudjelovali su i solisti Kazališta Komedija - Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev, Dražen Bratulić, a sve pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića. Izdavačka kuća je Nota Bene.

Na konferenciji za novinare album su predstavili ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, sopranistica Sandra Bagarić, dirigent Krešimir Batinić, glavni producent Krešimir Seletković te direktor izdavačke kuće Nota Bene Mladen Malek.

- Neka ostane negdje zapisano da je jedna operetna pjevačica stvarala 27 godina uz uspone i padove, pod ratnim uzbunama, uz suze, ali ipak najviše uz radost i uz smijeh. Ovo je presjek mog cjeloživotnog stvaranja, pa iako nisam uspjela iznijeti ovaj nosač zvuka za 25. obljetnicu, neka se slavi 27. Zašto ne? Naučili smo se jazzirati, stvarati i preživljavati unutar izolacije, čitati između redaka, grliti glazbom. Vrijeme je da životu opet vratimo boju, vrijeme je za novu stranicu u životu i neka živi ljubav! Uz najbolju Zagrebačku filharmoniju s kojom sam imala čast snimiti nosač zvuka i uz moje kolege iz Kazališta Komedija, koji slove kao najbolji u opereti. Strauss, Kalman i Tijardović uokvireni u samu kremu operetne umjetnosti i pod ravnanjem Krešimira Batinića. Vjerujem da će ovi operetni evergreeni pronaći put do svoje publike - izjavila je Sandra Bagarić.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch dodaje kako je ponosan na ovu suradnju te da ovo nije kraj suradnjama sa svijetom opere i operete. T.K.
Sudjelovali su i solisti Kazališta Komedija - Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev i Dražen Bratulić

Možda ste propustili...

KNJIŽEVNA SENZACIJA

Ljevak objavio "Tihi kaos"

NA 30. “DANIMA ZORANA RADMILOVIĆA” U ZAJEČARU

Najbolja glumica Matea Marušić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana